Dragostea poate să ucidă!

mart. 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Volumul 2 din seria “Jurnalele vampirilor”, “Lupta”, de L. J. Smith, Editura Leda  (traducere Liviana Ţane), se găseşte începând cu această săptămână în librării.

Avertismentul de care trebuie să ţinem cont, cu care ne întâmpină editura este că “Dragostea poate să ucidă!” Primul volum din această serie a jurnalelor vampirilor, “Trezirea” (în traducerea Mirellei Acsente) înfăţişa un triunghi amoros mortal care străbătea timpul, din Florenţa sfârşitului de veac cincisprezece până într-un orăşel american din zilele noastre. Era povestea iubirii adolescentine dintre doi fraţi vampiri şi o fată prinsă în jocul lor de dragoste.

Cu acest nou volum, “Lupta”, se petrec numeroase lucruri neobişnuite în liniştitul oraş Fell’s Church, iar normalitatea aparentă ia o nouă înfăţişare. Personajul Damon este mai nerăbdător ca oricând s-o facă pe Elena partenera lui, Regina Întunericului. Elena, tot mai vulnerabilă, se confruntă cu uneltirile lui Caroline şi ale lui Tyler, în vreme ce Stefan trebuie să-şi calce jurămintele şi să-şi înfrunte pe viaţă şi pe moarte fratele. Elena este fata cu ochi albaştri de nestemată şi păr de aur, întotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice băiat îşi doreşte. Personajul Stefan este distant şi misterios, pare să fie singurul băiat care îi poate rezista Elenei, deşi încearcă din răsputeri să o apere de ororile trecutului său tragic. Damon este sexy, periculos şi mânat de dorinţa de a se răzbuna pe Stefan, fratele pe care îl învinuieşte că l-a trădat. Hotărât să o aibă pe Elena, e în stare să omoare pentru ea.

Lisa Jane Smith este o scriitoare americană care trăieşte într-un orăşel din nordul Californiei. Este autoarea a peste douăzeci şi cinci de cărţi, printre care trei trilogii (The Secret Circle, The Forbidden Game, Dark Visions), trei serii (The Vampire Diaries, NightWorld şi The Night of the Solstice) şi numeroase povestiri. Romanele ei combină mai multe genuri, horror, science-fiction, fantasy şi romance, şi sunt populate de personaje de o frumuseţe neobişnuită — fie că sunt oameni sau fiinţe supranaturale—, majoritatea foarte tinere (sau care par foarte tinere). Conflictul este de obicei între bine şi rău, între lumină şi întuneric, gravitând în jurul unui personaj central ambiguu, care, încercând să seducă eroina principală pentru a o atrage în lumea lui întunecată, sfârşeşte prin a renaşte el însuşi în lumină.

Număr de vizualizări :1633


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro