Concursul Naţional de Poezie „Îngerul blond”

mart. 7th, 2010 | By | Category: Postcard

Scriitorul Ion Gabriel Puşcă ne-a transmis, din partea asociaţiei Adsum, datele unui concurs de poezie la care sunt rugaţi să se înscrie toţi doritorii şi scriitorii cu vârste peste 16 ani. Regulamentul concursului şi alte date necesare le redăm mai jos:

Asociaţia Culturală ADSUM şi Revista ZIP organizează prima ediţie a Concursului de Poezie în Limba Română „Îngerul Blond”. Premiile concursului vor fi în bani şi obiecte  având o valoare totală de 8000 RON.
Concursul se adresează tuturor vorbitorilor de limba română care au împlinit vârsta de 16 ani până la data de 15 februarie 2010.
Concursul este organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Poeziei (21 martie) şi ca un omagiu adus poetului Nichita Stănescu (născut în data de 31 martie) . Concursul  are ca scop dezvoltarea sensibilităţii estetice şi valorificarea potenţialului creativ al participanţilor, în condiţiile unei depline libertăţi de creaţie.
Tema şi forma poeziei sunt la libera alegere a participanţilor, singurele condiţii fiind ca textul să se încadreze în genul „poezie”,  să fie corect redactat în limba română  şi să nu depăşească 3500 de caractere fără spaţii.
Toate creaţiile eligibile vor fi analizate de un juriu format din 7 (şapte) membri, câştigătorii concursului fiind desemnaţi în funcţie de punctajul acordat de juriu.
Înscrierea în concurs se va desfăşura în perioada 15 februarie – 15 martie 2010, câştigătorii urmând a fi desemnaţi la data de 21 martie 2010, în cadrul evenimentului „Frunză verde de albastru” organizat de Asociaţia ADSUM în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României.
Pentru regulament şi înscrieri, accesaţi pagina web a Revistei ZIP: http://revista.asociatiaadsum.ro/concurs.

Număr de vizualizări :1555


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro