Celebrarea a 25 ani de Capitale europene ale culturii (Bruxelles, 23-24 martie 2010)

mart. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

În anul 2010 se împlinesc 25 ani de când capitalele ţărilor Europei au devenit puncte de reper culturale. “Capitale europene ale culturii” reprezintă un proiect lansat în anul 1985 care, prin obiectivele sale perpetue şi prin organizarea unei palete largi de evenimente importante, a răspândit valorile culturale de la o ţară la alta, făcând accesibilă informaţia şi comunicarea între centrele culturale europene.

Pentru a celebra această aniversare, Comisia Europeană va organiza la Bruxelles, în 23 şi 24 martie 2010, un eveniment festiv şi o conferinţă pentru a privi în urmă la realizările din cei 25 de ani şi pentru a reflecta strategic la rezultatele şi impactul lor. Conferinţa va fi deschisă de către domnul Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, şi de domnul Jack Lang, fost ministru al Culturii din Franţa, cofondator al acestei idei, “Capitale europene ale culturii”, alături de doamna Melina Mercouri, fost Ministru al Culturii în Grecia.

Număr de vizualizări :1293


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro