Cărţi şi premii pentru oamenii de cultură gorjeni

mart. 9th, 2010 | By | Category: Postcard

Lansarea numărului 44 al revistei „Cuget Liber”, precum şi acordarea premiilor Fundaţiei Culturale „General Gheorghe Magheru” pentru 2009 au strâns aseară, 9 martie 2010, în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” din Târgu-Jiu, foarte mulţi iubitori de literatură şi cultură.

Revista „Cuget Liber” este realizată de către o parte dintre elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu, ajutaţi şi îndrumaţi de profesorii lor. Ajunsă la ediţia a 44-a, revista este realizată trimestrial şi este una dintre cele mai premiate, la nivel naţional, reviste şcolare. Acest număr, apărut în luna februarie, a fost lansat aseară, cu ocazia acordării premiilor Fundaţiei Culturale „General Gheorghe Magheru”. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu unde au fost prezenţi oameni de cultură, elevi ai colegiului şi reprezentanţi mass-media. Premiile acrodate au fost împărţite pe secţiuni, cele mai importante fiind oferite pentru întreaga carieră profesorului şi istoricului Gheorghe Nichifor, scriitorului George Dumitru şi profesorului şi omului de cultură Gheorghe Gorun. Pe lângă aceştia au mai primit diplome pentru susţinerea şi participarea la păstrarea vieţii culturale a judeţului, toţi colaboratorii şi oamenii de cultură care s-au implicat în astfel de evenimente. De asemenea au fost oferite premii şi instituţiilor de presă care au susţinut şi promovat actul cultural. Pentru a fi un eveniment editorial în adevăratul sens al cuvântului, tot aseară au fost lansate şi „File din istoria şcolii gorjene” de Cornel Şomâcu şi placheta de versuri „Odrasla toamnei” de George Dumitru.

Dorina Cioplea

Număr de vizualizări :1232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro