Când comunitatea virtuală dă buzna peste scriitori

mart. 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Recent s-a lansat un proiect inedit pe piaţa editorială românească, „Cartea însemnată”, Editura Vellant, cu ilustraţii şi texte, traduceri şi întâlniri importante între cititori şi autori, aducătoare de inspiraţie. O carte cu 186 de coautori!

Cu surprize ilustrate pentru cititori, oferite de nume cunoscute din presă sau lumea literară& muzicală, precum: Marius Chivu, Alexandru Andrieş, Andrei Ionescu, Dumitru Gorzo, Dan Pleşa, Ada Milea, Costi Rogozanu, Matei Branea, ş.a. O carte care s-a folosit de una dintre noile tehnologii media, face book-ul şi a generat feedback din partea prietenilor Editurii Vellant aflaţi în comunitatea face book.

Pe scurt, povestea Cărţii însemnate de la Vellant este următoarea: 186 de cititori, prieteni şi colaboratori Vellant au primit câte o pagină dintr-o carte-surpriză de 186 de pagini, care urma să fie lansată în 2010. Fiecare cititor a fost rugat să personalizeze pagina primită după bunul plac: desenând-o, corectând-o, comentând-o, lăsând o pată de cerneală sau o urmă de cafea. La final, Vellant a strâns paginile „însemnate” de cititori şi a pregătit o ediţie limitată a cărţii-surpriză ilustrate, care poartă semnăturile lor. Vor exista două ediţii ale cărţii (cea originală şi cea „însemnată”). Cei care au ratat ocazia de a însemna o pagină a cărţii-surpriză vor găsi în ediţia limitată o pagină lăsată liberă doar pentru ei.
Acest volum vorbeşte în egală măsură despre noi şi despre cititorii noştri. Vorbeşte despre pasiunea pe care o împărtăşim pentru cărţile-eveniment, despre curajul şi curiozitatea de a intra într-un joc cu totul nou şi despre încrederea în carte, ca obiect, într-o eră a digitalizării. Dovadă este chiar acest proiect pornit în online şi devenit un produs „handmade” bun de pus în bibliotecă al comunităţii de prieteni Vellant de pe Facebook.
Proiectul a dezvăluit atât potenţialul creativ al cititorilor, cât şi diversele reacţii produse la întâlnirea cu textul, a deschis un dialog efervescent între cititori şi editură şi a creat numeroase aşteptări cu privire la cartea care urmează să fie lansată.”, îşi prezintă Editura Vellant această carte inedită.

Număr de vizualizări :1195


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro