BLUES POEMS. O FELIE DE POEZIE

mart. 17th, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 21 martie 2010, de Ziua Mondială a Poeziei, celebrată anual de UNESCO, la Galaţi, cu ajutorul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” şi al poetei Florina Zaharia,  va fi lansat, de la ora 19:00, la Hotel Mercur, proiectul BLUES POEMS. O FELIE DE POEZIE.

După un concert de poezie şi blues susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit şi poetul Dan Mircea Cipariu, spectatorii vor fi invitaţi la…O FELIE DE POEZIE.

10 torturi realizate de cofetăria şi patiseria “Chip şi Dale” vor fi inscripţionate cu 10 poeme scrise de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite: Dan Mircea Cipariu, Traian T. Coşovei, Gellu Dorian, Şerban Foarţă, Bogdan O. Popescu, Andra Rotaru, a.g. secară,  Robert Şerban, George Vulturescu, Florina Zaharia.

“M-am gândit să fac împreună cu Mike Godoroja un eveniment rafinat artistic, dar şi mediatic. În care să arătăm că de Ziua Mondială a Poeziei – pe care o sărbătorim prin BLUES POEMS – ne putem hrăni din Poezie şi spiritual, şi sufleteşte şi chiar trupeşte. Bluesul şi poezia trec, astfel, peste criza economică şi amândouă ne propun o călătorie spre Interior şi spre un altfel de a înţelege lumea în care trăim ori supravieţuim. O călătorie care să hrănească tot ceea ce ne aparţine ascuns ori la bună vedere. Şi nu întâmplător sărbătorim Poezia la Galaţi ! Aici am găsit o Dunăre de trăiri şi sentimente în care chiar şi cel cu inima de piatră poate intra şi se poate petrece pentru a găsi luminile din adâncuri”, a declarat poetul Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, iniţiatorul proiectului.

“O „FELIE DE POEZIE din torturi magice în care marţipanul şi frişca devin texte calde, plăcute la gust, care vor ajunge în adevăratul stomac al inimii. Pe 21 martie, la Galaţi , Dunărea se va revărsa în soare, iar poezia şi muzica vor fi cele două ingrediente fabuloase într-o reţetă unică pentru suflet şi minte”, a spus despre eveniment poeta Florina Zaharia. “Blues Poems nu este un sow de tip “HBO prezintă stand-up…” care să facă audienţa cu orice preţ! NU, NU, Doamne fereşte…Blues Poems face audienţă cu un preţ special care poate fi plătit de către orice doritor de “altceva”. Sunt invitaţi la festinul cofetarilor BLUES POEMS. O FELIE DE POEZIE oricine are păreri personale şi, mai ales, dacă nu se repede să cumpere colecţii, oricare ar fi ele, legate în piele ecologică acceptată de UE  şi evident cu aceleaşi etichete de un excepţional banal… “, a mărturisit Mike Godoroja.

Număr de vizualizări :1833


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro