“Viaţa Domnului nostru”

mart. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Humanitas Multimedia ne propune în prag de Paşte un audio-book în lectura actorului Marian Râlea, “Viaţa Domnului nostru” de Charles Dickens, în traducerea Luanei Stoica, seria “Înţelepciune şi credinţă”.

Charles Dickens a scris „Viaţa Domnului nostru” pentru un public foarte intim, dar în acelaşi timp, foarte exigent: propriii săi copii. Cartea a fost scrisă între anii 1846-1849, cam în aceeaşi perioadă în care Dickens a scris şi „David Copperfield”. „Viaţa Domnului nostru” a fost publicată la 64 de ani de la moartea scriitorului, în 1934. În acest text, pe care Dickens nu a dorit să îl vadă publicat şi care era destinat numai familiei sale, scriitorul vorbeşte cu căldură şi umor despre o viaţă care a schimbat o lume.

Copiii cred în povestea miraculoasă şi plină de mister a Mântuitorului. Dacă şi atunci când vor deveni mari vor avea credinţa că povestea lui Isus a fost adevărată, poate că vom trăi într-o lume mai bună şi mai fericită. Şi centrul lumii va fi pe muntele Tabor.”, spune actorul Marian Râlea despre magia Paştelui văzut prin ochii copiilor.

Scriitorul André Maurois spunea despre Dickens şi puterea pe care o exercita asupra micuţilor săi cititori: “În 1870, când a murit Dickens, în toate casele englezeşti, americane, canadiene, australiene, vestea morţii lui le-a fost dată copiilor ca şi cum ar fi fost vorba de o rudă; se spune că un baieţel a întrebat: “A murit domnul Dickens? Nu cumva o să moară şi Moş Crăciun?”

Număr de vizualizări :1150


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro