“Jazzul ca stare de spirit”

mart. 22nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 23 martie 2010, ora 19:00, în Holul cu coloane al Teatrului Naţional Timişoara se lansează cartea album de eseuri ”Jazzul ca stare de spirit” de Petru Ilieşu, Editura Planetarium. Momentul va fi marcat cu proiecţii din concertul de la Timişoara al grupului de jazz suedez EST (Esbjörn Svensson Trio).

Organizatori: Fundaţia Timişoara `89 şi Teatrul Naţional Timişoara.

Scriitor, colaborator al mai multor reviste literare, reprezentant al societăţii civile şi dizident autentic, Petru Ilieşu a fost mereu preocupat de istoria şi cultura Timişoarei, implicându-se în diverse proiecte dezvoltate pe aceste teme în oraş. Fundaţia „Timişoara ‘ 89”, al cărui preşedinte-fondator este Petru Ilieşu, oferă sprijin moral, dar şi material, persoanelor aflate în situaţii dificile, în special persoanelor fără adăpost: adulţi şi copii ai străzii, cerşetori, dependenţi de droguri şi alcool, persoane agresate fizic şi psihic, orfani etc. Fundaţia a fost înfiinţată de scriitorul timişorean în 30 decembrie 1989, derulând, de atunci, mai multe proiecte sociale, dar sprijinind, totdată, şi viaţa culturală, prin promovarea artiştilor şi acordarea de asistenţă în acest domeniu.

Număr de vizualizări :1264


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro