Shutter Island ecranizat de Scorsese

feb. 28th, 2010 | By | Category: Eveniment

Dennis Lehane, autorul romanului Shutter Island, şi regizorul Martin Scorsese ni-l aduc pe Leonardo di Caprio pe ecranele cinematografice româneşti.

Romanul lui Dennis Lehane, Shutter Island, apărut în România la Editura Paralela 45 în anul 2009 (în traducerea din limba engleză a lui Doru Castaian), colecţia BESTSELLER a beneficiat de o adaptare cinematografică şi de curând, filmul omonim a fost lansat în România.

Publicat în America în 2003 la editura Harper Collins, romanul a ajuns la scurt timp după publicare pe primele poziţii în topul celor mai bune cărţi ale unor ziare precum The New York Times, USA Today, Boston Globe . Tot ce şi-a dorit Lehane a fost ca acest roman să fie un hibrid între scrierile surorilor Bronte şi filmul de groază S.F. turnat în 1956, The Invasion of the Body Snatchers (Invazia jefuitorilor de trupuri), un film adaptat după romanul lui Jack Finney.

Odată cu Shutter Island se continuă seria romanelor de succes ale scriitorului adaptate pentru marele ecran, dacă ne gândim la Mystic  River regizat de Clint Eastwood  sau la Gone, baby, gone în regia lui Ben Affleck. Ironic, Lehane declara că “nu şi-a dorit niciodată să scrie scenariile filmelor bazate pe cărţile lui, pentru că nu are nici o dorinţă de a-şi diseca proprii copii”.

Număr de vizualizări :1674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro