Volumul de poezie ”Învelit în propriul corp” de Denisa Duran, lansat la Târgul de Carte de la Madrid

sept. 20th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 20-22 septembrie 2021, Denisa Duran va participa la Târgul de Carte de la Madrid, cu prilejul lansării ediției spaniole a volumului ”Învelit în propriul corp” (Cartea Românească, 2016). Envuelto en su propio cuerpo a apărut de curând la Sonambulos Ediciones, în traducerea Elenei Borrás. Astfel, poeta va avea o sesiune de autografe luni, 20 septembrie, ora 17.00 (la standul ICR nr. 114, din cadrul târgului, Parcul RETIRO); în aceeași zi, de la ora 18.30, la Centrul Cultural Casa de Vacas (Parcul RETIRO), va susține un recital de poezie, alături de alți poeți; în data de 22 septembrie, miercuri, la ora 18.00, autoarea va participa la o masa rotundă dedicată noilor generații de scriitori: „Autori pentru secolul XXI” (Universitatea din Alcalá de Henares, Salón de Actos del Rectorado).

 

„În poezia cvasi-minimalistă a Denisei Duran frapează contrastul, atent ținut în frâu, dintre sentimentele devastatoare – dragostea, dorul, frica, disperarea – pe care le exprimă și sobrietatea, discreția notației, uneori în doar trei-patru versuri. Denisa Duran este o expresionistă reținută, convinsă că mai puțin înseamnă mai mult. Față de volumele anterioare, sunt aici multe poeme în care autoarea își lasă viziunile să se desfășoare liber, pe spații ceva mai ample. Iar atunci rezultatul este de-a dreptul impresionant.” (Luminița Corneanu)

Învelit în propriul corp a mai fost publicat în Bulgaria, la editura Faber (2019), în traducerea Lorei Nenkovska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Denisa Duran s-a născut pe 22 august 1980 la Rădăuți. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și un master interdisciplinar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul aceleiași universități, cu o teză despre sound poetry. A debutat cu volumul Pufos și mecanic (Vinea, 2003), pentru care a primit Premiul de Debut al Asociației Scriitorilor din București, urmat de: Omul de unică folosință/ Disposable People (publicat în Irlanda de Galway Print, în 2009), Sunt încă tânără (Tracus Arte, 2012, tradus și în macedoneană) și Dorm, dar stau cu tine (Charmides, 2014), considerat un volum experimental. Cel mai recent, autoarea a publicat volumul „21 de zile de fericire” (Tracus Arte, 2021). Primele trei cărți au fost semnate cu numele Denisa Mirena Pișcu. Poeziile sale pot fi citite în șaptesprezece limbi.

 

Număr de vizualizări :89


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro