Serată PEN România: ”Libertate și Poezie în America lui Trump”

apr. 9th, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 19 aprilie 2019, la ora 19:00, la sediul GDS / Green Hours din Calea Victoriei 120 din București, va avea loc o Serată PEN cu tema ”Libertate și Poezie în America lui Trump”. Participă în calitate de invitați Joshua Kurtz, Visiting Professor și bursier Fulbright la Universitatea din Brașov, Tara Skurtu, poetă, traducătoare și profesor de scriere creativă, și Andrew Davidson Novosivschei, poet și reputat traducător din literatura română. Amfitrioni: Magda Cârneci, președinte și Caius Dobrescu, vicepreședinte al PEN România. Moderator: Mircea Dan Duță, poet și traducător.

Vor fi dezbătute situația drepturilor omului și a libertății de exprimare în condițiile impuse de actuala administrație în Statele Unite ale Americii, dar și destinele personale ale invitaților americani, aflați în situația aparent paradoxală de vremelnici „exilați” în România. De asemenea, aceștia vor citi din creația lor literară recentă, inclusiv texte traduse în limba română.

 

Număr de vizualizări :381


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro