Editura Tracus Arte, prezentă la Târgul de Carte și de Artă Tradițională și Contemporană de la Ploiești

mart. 25th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Cu ocazia Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”, ediţia a XXXI-a, în perioada 25 martie – 1 aprilie 2019, la Ploiești va avea loc Târgul de Carte și de Artă Tradițională și Contemporană. Publicul poate vizita standul Editurii Tracus Arte, oferta fiind de peste 100 de titluri. Cititorii se pot întâlni cu acad. Eugen Simion duminică, 31 martie 2019, într-un eveniment special. Evenimentul este organizat de  Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti.

Cu ocazia festivalului, au loc mai multe evenimente: „Caravana Poeziei” – recitaluri poetice și distribuire de cărți și reviste care promovează poezia, Concursul interjudețean de recitări pentru liceeni „Sub aripa lui Nichita”, ediția a XII-a, Serata „Atitudini” – întâlniri cu scriitori, critici literari, recitaluri muzicale, o expoziție și show de caricatură la Muzeul Județean de Artă Ion Ionescu-Quintus Prahova.

Întâlnirile cu scriitorii, showul de caricatură și recitalurile muzicale vor avea loc în perioada sus-menționată, în intervalul orar 10:00-16:00, în parcul „Nichita Stănescu”. În caz de vreme nefavorabilă, întâlnirile se vor desfășura în foaierul Teatrului „Toma Caragiu”, Ploiești.

 

Program:

 

LUNI, 25 MARTIE 2019

13.00 Deschidere oficială

Recital susținut de Fanfara Consiliului Județean Prahova

Lansarea revistei Atitudini a Casei de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, cu pagini de colecție dedicate operei și personalității poetului Nichita Stănescu

 

MARȚI, 26 MARTIE 2019

Între orele 10:00 – 16:00

Show de caricatură – Marian AVRAMESCU

 

MIERCURI, 27 MARTIE 2019

Între orele 10:00 – 16:00

Show de caricatură – Marian AVRAMESCU

 

JOI, 28 MARTIE 2019

Începând cu ora 13:00

Întâlnire cu cititorii și prezentare de carte – Alex. ȘTEFĂNESCU

 

VINERI, 29 MARTIE 2019

Începând cu ora 13:00

Întâlnire cu scriitorii de la Cenaclul Atitudini al Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti și scriitori basarabeni

 

SÂMBĂTĂ, 30 MARTIE 2019

13.00 – întâlnire cu scriitori basarabeni

14.00 – Recital Cristina TRANDAFIR

17.00 – Serata „Atitudini”, locație: Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

– recitaluri muzicale susţinute de elevi și profesori ai Liceului de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti;

– recitaluri poetice susţinute de membrii Cercului de teatru pentru copii al Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a municipiului Ploieşti şi de invitaţii lor;

– prelegeri despre opera şi personalitatea marelui poet Nichita Stănescu susţinute de: Prof. Mădălina Paula Ștefan și Prof.Gelu Nicolae Ionescu.

– Concursul interjudeţean de recitări „Sub aripa lui Nichita”, ediţia a XI-a, la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”

 

DUMINICĂ, 31 MARTIE 2019

10:30 – Întâlnire cu scriitorul și criticul literar Eugen SIMION

 

LUNI, 1 APRILIE

13.00 – Întâlnire cu scriitori basarabeni

Închiderea târgului

 

Pe toată perioada festivalului vor avea loc workshop-uri de creație plastică și recitaluri susținute de elevi ai Liceului de Artă ,,Carmen Sylva” Ploiești.

 

Mai multe informații la pagina web: www.casadecultura.ro   

 

Număr de vizualizări :434


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro