Editura Sonia invită copiii la BOOKerini

sept. 29th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, de la ora 12:30, la Cărtureşti Verona, standul Clubului Ilustratorilor din cadrul Târgului internaţional de carte pentru copii, BOOKerini, editura Sonia le-a pregătit celor mici o surpriză: ”Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu şi ”Ghicitori pentru Lulu, două cărticele pe care Zâna şoriceilor le va aduce tocmai din Ţinutul Îndepărtat al poveştilor. Se vor citit poveşti cu Tom Jr, se vor spune ghicitori cu Lulu şi motanul Mişu şi distracția va continua alături de Zâna şoriceilor şi cele două autoare, Adina Uzunu şi Roxana Cazaciuc.

Invitaţi: Roxana Cazaciuc şi Adina Uzunu

Moderator şi animator: Zâna şoriceilor

Parteneri: BOOKerini şi Clubul Ilustratorilor

Parteneri media: Bookaholic, SemneBune, BookHub

Roxana Cazaciuc: Născută în 1980, într-un orășel din inima Bucovinei, s-a lăsat plămădită în spiritul acelor plaiuri de poveste. Nu doar clasele primare și gimnaziul au rămas ca o amprentă în minte și în suflet, ci până și grădinița, oameni și dascăli de excepție ghidându-i viitorul în moduri pe care nici nu le bănuia. Liceul teoretic „Eudoxiu Hurmuzachi” va rămâne întotdeauna pentru ea simbol a ceea ce trebuie să însemne educația și bunul simț, iar profesorii de atunci (unii dintre ei profesori și ai părinților ei) rămân icoane în inimă. Aspirând către Științe Politice sau Comunicare, a reușit să devină absolventă de Industrie Alimentară, cu titlul pretențios de Inginer Diplomat. Anii de facultate, deși într-un domeniu ce nu ai spune că o definește, au fost minunați și încă speră să pună în practică ceea ce a acumulat cu mai multă dragoste decât ar fi crezut. După 15 ani petrecuți în București, chemarea vieții mai aproape de natură a dus-o într-un sătuc din sud. Deși tradiția se amestecă în mod neașteptat cu modernismul, deși nu seamănă prea mult cu satele copilăriei, cu livezile Horodnicului și căsuțele cochete ale Rădăuțiului, a reușit să găsească locul potrivit pentru a-și pune pe hârtie copilăria, revăzând-o prin ochii copiilor ei. Împreună cu soțul ei, cei doi copii pe Pământ și unul în Ceruri, alături de nouă găini, două pisici și doi câini, se nasc, printre straturi de roșii și nuci impunători, povești în versuri, se trezesc în inimă Universuri ce le credea pierdute.

Adina Uzunu (n. 1984, Medgidia) a absolvit Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanţa, apoi a urmat cursurile Masteratului Teoria și practica editării la Universitatea București. În 2014, a susținut teza de doctorat condusă de profesorul E. Negrici. A publicat articole în reviste culturale și a participat la colocvii și concursuri literare. În 2010, a primit Premiul I şi al revistei Dacia literară la Concursul Naţional de Proză Mihail Sadoveanu (Iaşi), iar în 2013 i-a fost premiată povestea Aventura unui Șoricel isteț la Concursul Naţional Ion Creangă, organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi (publicată în antologie în 2014).

Număr de vizualizări :960


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro