spot_img

Evenimentele săptămânii, 26- 31 ianuarie 2015, la Muzeul Municipiului București

Agențiadecarte.ro vă prezintă evenimentele săptămânii, la Muzeul Municipiului București.

Palatul Suțu

Luni, 26 ianuarie 2015, ora 16:30, lansare de carte: „Victimele terorii comuniste” de Cicerone Ionițoiu, editura Argonaut din Cluj-Napoca. La eveniment vor lua cuvântul Octav Bjoza (Asociația Foștilor Deținuți Politici din România), Liviu Tudoraș (Asociația Foștilor Deținuți Politici din România), Domnița Ștefănescu (Editura Mașina de Scris), Prof. univ. dr. Ilie Popa (Fundația Culturală „Memoria”), Cosmin Budeancă (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc).

Miercuri, 28 ianuarie 2015 – “Capodopere ale muzicii de cameră”, concert fundaţia ACCUM, stagiunea “Iosif Sava” 2015, ora 19:00

Fundația ACCUMM programează de această dată o seară camerală cuprinzând două capodopere ale creației de gen: Trio-ul pentru pian, clarinet și violoncel opus 11 de Beethoven și Cvintetul cu pian opus 44 de Schumann. Protagoniști ai concertului vor fi Trio HAG, care reunește pe pianistul Alexandru Burcă, clarinetistul Constantin Urziceanu și violoncelistul Horațiu Ludușan și, pentru cvintetul de Schumann, pianistul Iulian Ochescu, violonistele Andra Andrei și Cristina Șarpe, violistul Sorin Spasinovici și violoncelistul Adrian Precup. Toți cei opt tineri muzicieni sunt studenți sau absolvenți dintre cei mai eminenți ai Universității Naționale de Muzică din București cu substanțiale palmerese individuale și cu o activitate artistică importantă. Fundația ACCUMM este onorată să constituie pentru ei un jalon al acestei activități, câtă vreme ei nu se află la prima întâlnire cu publicul elegantului hol al Palatului Șuțu, fiind însă la prima evoluție în aceste formule camerale.

Joi, 29 ianuarie 2015, lansare de carte la Grand Hotel Continental, ora 19:00:  “Oraşul din Oraş” autor Petre Cezar Buiumaci. Prezintă istoricii dr. Adrian Majuru si Emanuel Bădescu.

Vineri, 30 ianuarie 2015, Muzeul Municipiului Bucureşti continuă seria expoziţională intitulată “Vindecari Miraculoase” cu o expoziţie dedicată pictorului Rudolf Schweitzer Cumpăna, de la a cărui moarte se împlinesc 40 de ani. Vernisaj ora 12:00, la Palatul Suțu.

Expoziție temporară, Parter, “Arhitectura interbelică în Bucureşti”, 15 ianuarie – 31 martie 2015

Expoziție temporară, Sala de conferinţe: “Pentru o istorie a simbolurilor: tatuajul în România”, 1 ianuarie – 30 aprilie 2015

Expoziție temporară, Etaj : “Vindecări miraculoase” – expoziţie dedicată pictorului Rudolf Schweitzer Cumpăna, 30 ianuarie – 31 martie 2015.

Expoziție temporară, Etaj, “Numele meu a fost Constantin Brâncoveanu” , 1 ianuarie – 30 martie 2015

Expoziţia permanentă a muzeului va fi închisă, pentru reamenajare, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2015.

Program vizitare: miercuri – duminică 10:00 – 18:00

Adresa: B-dul I.C. Brătianu, nr. 2, sector 3

Muzeul ”George Severeanu”

Expoziție temporară: „Muzeul Naţional de Antichităţi. O excursiune arheologică”, 19 decembrie 2014 – 30 iunie 2015

Program vizitare: luni – duminică 10:00 – 18:00

Adresa: str. Henri Coandă, nr.26, sect. 1

Muzeul „Theodor Aman”

Deschiderea unei noi săli de expoziție, ce vine să completeze întreg patrimoniul casei muzeu și continuă ciclul expozițional „Vindecări miraculoase”, aducând în fața publicului noi tablouri restaurate de specialiștii Muzeului Municipiului București.

Program vizitare: miercuri – duminică 10:00 – 18:00

Adresa: C.A Rosetti nr. 8, București

web: www.muzeulbucurestiului.ro

facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508