Antologia ”Sărutul iubirii”, o provocare pentru artiștii ilustratori de carte

nov. 6th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Poeta Elisabeta Gîlcescu, cea care a pus bazele grupului literar „Arta conversației”, lansează o provocare artiștilor vizuali din România. Aceștia sunt invitați să participe activ la realizarea antologiei „Sărutul iubirii”, carte care va apărea anul viitor la editura târgujiană Măiastra. Artiștii ilustratori sunt așteptați să propună variante de copertă pentru acest volum. Antologia se află la ediția a treia și va conține poeme realizate de membri ai grupului literar „Arta conversației”, poeți consacrați și poeți debutanți. Termenul limită de trimitere a propunerilor vizuale este 31 ianuarie 2014.

Potrivit Elisabetei Gîlcescu, editorul antologiei ”Sărutul iubirii”, această a treia ediție este una specială. ”Suntem la ediția a III-a și îi alegem pe cei mai buni. Mergem spre valoarea valorilor. Doamna Ileana Vulpescu a fost de acord să selecteze poeziile lui Romulus Vulpescu, acestea fiind cele care vor deschide antologia. De asemenea, vreau ca acest volum să mai conțină poemele a șapte poeți consacrați și trei debutanți.

Totul a fost realizat în regim de voluntariat. Le ofer artiștilor vizuali posibilitatea de a fi prezenți într-o carte de colecție. În fiecare an sunt aleși alți și alți creatori să facă parte din acest proiect.”, a declarat Elisabeta Gîlcescu.

Antologia va fi lansată la Biblioteca Națională a României din București, în data de 23 mai 2014, în cadrul unui eveniment aniversar „Ileana Vulpescu”.

Propunerile pentru copertă vor fi trimise la adresa de email egilcescu@yahoo.com. De asemenea, mai multe detalii despre proiect pot fi solicitate printr-un e-mail la aceeași adresă.

Număr de vizualizări :989


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro