”La faute a Rousseau”

nov. 5th, 2012 | By | Category: Postcard

Miercuri, 7 noiembrie 2012, de la ora 14:30, în Sala Aula Magna – Universitatea de Vest din Timişoara  (bd. Vasile Pârvan nr. 4), va avea loc evenimentul ”La faute a Rousseau”, o proiecție de scurt metraje și o dezbatere.


Anul acesta, la trei secole de la naşterea marelui scriitor şi filozof Jean-Jacques Rousseau, Institutul francez din Timişoara propune, în colaborare cu Universitatea de  Vest, o abordare aparte a operei sale, aducând în faţa publicului o serie de scurtmetraje realizate la Haute Ecole d’Art et de Design din Geneva, completată de intervenţiile doamnelor Andreea Gheorghiu şi Ramona Maliţa, de la Universitatea de Vest.

A intersecta viziuni diferite, ale diferitor cineaşti internaţionali, cunoscuţi sau debutanţi, a fost o încercare colosală. Atemporale şi universale, opera şi viaţa lui Jean-Jacques Rousseau au fost terenul de uniune a acestor realizatori din universuri diferite, cărora le-a fost oferită mâna liberă să realizeze filme de 4 minute, în acelaşi timp surprinzătoare cât şi exaltante.

Accesul este gratuit (în limita locurilor disponibile)

Număr de vizualizări :810


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro