”Dream of tomorrow”, spectacol de dans butoh, la Cluj

iun. 15th, 2012 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 16 iunie 2012, de la ora 19, la Opera Maghiară din Cluj, Teatrul Independent ”Sala Mică” va prezenta spectacolul de dans butoh ”Dream of tomorrow” al coregrafului japonez Hikaru Otsubo. Reprezentația va fi precedată, la ora 17.30, de o degustare de ceaiuri, organizată de firma clujeană ”Drumul ceaiului”.


Hikaru Otsubo este unul dintre cei mai cunoscuți coregrafi de dans butoh, cu peste zece spectacole jucate în România în ultimii 15 ani, în special în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Atelier”, unde a obținut de trei ori și Premiul pentru Coregrafie.

“ Dream of tomorrow”, spectacolul de la Cluj al lui Hikaru Otsubo, este un mixaj de secvențe din multele sale spectacole jucate în România de-a lungul anilor, un semn de omagiu adus celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ”Atelier”. E un spectacol-colaj care arată evoluția artei lui Hikaru, rigoarea lui de coregraf, păstrând însă în tiparul vizual amprenta hieratică și stranie a dansului butoh, dansul protestului japonez.

Spectacolul durează 50 de minute. Biletele se pot cumpăra de la agenția Operei Maghiare.

Parteneri: Opera Maghiară, Drumul Ceaiului, Tipografia Arta, Antares

Număr de vizualizări :982


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro