spot_img

Andrei Novac lansează volumul de poezie „Aceiaşi”

Duminică, 27 noiembrie 2011, de la ora 11.30, la standul Editurii Brumar (standul 376, nivel 7.70) din cadrul Târgului Internaţional « Gaudeamus – Carte de învăţătură » 2011, va fi lansat volumul ”Aceiaşi”, publicat şi tipărit la Editura Brumar din Timişoara, în 2011, cu o copertă de Mihai Zgondoiu. Redactor de carte: Robert Şerban. Postfaţă: Cornel Ungureanu şi Dan Mircea Cipariu. Volumul conţine un CD cu poezii recitate de actriţa Mihaela Gaicu şi înregistrate în studioul OLT TV (cu sprijinul Mihaelei Corcău). La lansare, vor vorbi despre carte Robert Şerban şi Dan Mircea Cipariu.  Volumul apare cu sprijinul Direcţiei de cultură şi patrimomiu cultural a judeţului Caraş- Severin. Volumul se bucură de sprijinul mediatic al AgenţiadeCarte.ro


« Mie mi-a amintit de anii şaizeci ai poeziei lui Petru Popescu, lui Mircea Braga i-ar fi amintit de anii cincizeci ai lui Baconsky, Felea, Gurghianu. Şi tuturor le-ar fi amintit de Bacovia şi, desigur, de Blaga, cu celebrele „…oricum ar fi , îşi are/ şi oraşul rodnicia lui”. Rodnicia oraşului pulsează în poezia douămiistă a lui Andrei Novac fără încercări de a realiza dislocări postmoderne. Există în versurile lui Andrei Novac un dialog senin cu poezia tandră a unei vârste ce se cere exprimate şi cu vocabulele abandonate de postmodernii de succes şi întâlniri cu literaţii de odinioară, „clasicii” rostirii sentimentale: sunt şi trimiteri fugitive la confraţii pe care poetul îi iubeşte. E în literatura lui Andrei Novac o seninătate şi un echilibru din ce în ce mai greu de descoperit în scrisul tânăr. Dar şi o bucurie de a fi – de a trăi – sub semnul discursului poetic. » (Cornel Ungureanu)

« Noua carte scrisă de Andrei Novac, „Aceiaşi”, ne dezvăluie o poetică postromantică, drapată pe stările sufleteşti cele mai înalte ori cele mai abisale. Un timp interior iese la lumina zilei pentru a ne relata aceleaşi şi aceleaşi istorii neliniştittoare de trăit şi de iubit. O carte de citit la gura sobei, cu nostalgia pre nostalgie călcând…” (Dan Mircea Cipariu)

Andrei Novac – născut în 1 iulie 1983, în Târgu- Jiu. Este licenţiat în istorie al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie; absolvent al masteratului pe relaţii internaţionale şi integrare euro- atlantică, în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Istorie. Începând cu anul 2009, este doctorand în filologie în cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A publicat poezie în majoritatea revistelor de literatură din România. Din mai 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele: « Poezii », Editura Newest, Târgu- Jiu, 2000; « Miez de talpă », Editura Eurostampa Timişoara 2003; « A nouăsprezecea inimă de înger », Editura Eurostampa Timişoara, 2003; « Vârsta sării », Editura Muzeul Literaturii Române, Bucureşti, 2006, cu o prefaţă de Valentin Taşcu; « Locul în care întorc tramvaiele », Editura Timpul, Iaşi 2008, cu o prefaţă de Liviu Ioan Stoiciu. Este prezent în mai multe antologii: « Prima generaţie ultimul val », Editura Muzeul Literaturii Române, Bucureşti 2005; « Maratonul de poezie şi jazz 2010 », Editura Tracus Arte, Bucureşti 2010; « Maratonul de poezie şi jazz 2011 », Editura Tracus Arte, Bucureşti 2011. Este promotorul şi iniţiatorul unor evenimente culturale care cuprind atât concerte de muzică şi poezie, cât şi al unor festivaluri de literatură : « Zilele de literatură Valentin Taşcu »; « Ziua mondială a poeziei Tg- Jiu 2011 »( proiect realizat la iniţiativa şi împreună cu scriitorul Dan Mircea Cipariu), « Manuscrisul de la Gorj », atelier de scriere creativă, ( proiect realizat la iniţiativa şi împreună cu scriitorul Dan Mircea Cipariu). Începând din anul 2011, este consilier al ministrului secretar de stat din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Cultural Naţional.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508