“Tovarăși de cameră. Student la Chișinău” și “Portret de grup cu generația “optzeci” de Mihail Vakulovski, lansate la Chișinău

aug. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 5 august 2011, ora 18:30, în cadrul cenaclului Rebublica, la Biblioteca Națională din Chișinău, Mihail Vakulovski își va lansa volumele “Tovarăși de cameră. Student la Chișinău”, Editura Cartea Românească (2011) și “Portret de grup cu generația “optzeci”, Editura Tracus Arte, 2010.

La eveniment vor fi prezenți: Constantin Cheianu, Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Emilian Galaicu-Păun, Alexandru Vakulovski. Moderator: Moni Stănilă.

Mihail Vakulovski este absolvent al Universităţii de Stat din Moldova şi, din 2002, doctor în filologie la Universitatea Bucureşti cu o teză coordonată de Nicolae Manolescu. Autor al volumelor de poezie: Nemuritor în păpuşoiCaiet cu zmei de care n-am mai ridicat niciodată nici măcar în copilărieTU (cu Al. Vakulovski), TatuajeOdadaPiatra lui Sisif sub limba lui Demostene, ИЛЬ ПЛЁ, Autobiografie. A mai publicat: Nicolae Manolescu (monografie), Holocaustul evreilor români. Din mărturiile supravieţuitorilor (istorie recentă), nEUROCHIRURGIE (teatru), Portret de grup cu generaţia „optzeci”. Poezia (critică literară), Tiuk!(antologie de proză Klu) (cu Al. Vakulovski). Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi Premiul Soros (1997), Marele Premiu Underground Literar (2001), Premiul Zona alternativă (2002), Premiul revistei Tomispentru cel mai bun traducător (2008), Premiul revistei Timpul pentru critică literară (2010). Membru ASPRO şi al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Blog: http://vakulovski.livejournal.com/

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro