Scriitorul Pascal Bruckner, în România

iul. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 25 iulie 2011, scriitorul Pascal Bruckner soseşte în România. Pe parcursul şederii sale la Bucureşti, scriitorul va participa la mai multe evenimente ce îi sunt dedicate, printre care şi întâlnirea pe care acesta o va avea cu cititorii din România miercuri, 27 iulie 2011, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti. În cadrul acestui eveniment va fi lansat şi volumul „Paradoxul iubirii”, un volum de eseuri provocatoare despre iubire, apărut la Editura Trei, tradus din franceză de Irina Mavrodin. La eveniment, alături de scriitor, se vor afla regizorul Chris Simion, criticul literar Dan-Silviu Boerescu şi directorul editorial al Editurii Trei Magdalena Mărculescu.

Celebrul autor va participa, de asemenea, la lansarea ediţiei chioşc, împreună cu publicaţia „Gazeta sporturilor”, a bestseller-lui „Luni de fiere”, o analiză şocantă a cuplului modern.
Pascal Bruckner va fi prezent miercuri, 27 iulie 2011, ora 21.00, la premiera spectacolului – lectură „Paradoxul iubirii” cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob şi Vitalie Bichir. Dramatizarea şi regia: Chris Simion. Piesa de teatru va fi pusă în scenă de Compania de Teatru D’AYA in La Muse, Teatrul de pe Lipscani.

„Paradoxul iubirii” este un volum de eseuri provocatoare despre iubire. Cartea lui Pascal Bruckner descrie variaţiile paradoxale la care este supusă iubirea în călătoria pe care o face între erotism şi căsătorie. Putem vorbi, se pare, de progres în ceea ce priveşte condiţia femeii, condiţiile de muncă sau condiţiile de sănătate ale oamenilor. Dar nu şi atunci când vorbim despre sentimente şi pasiuni.

Pascal Bruckner este autorul mai multor romane, dintre care bestsellerul „Luni de fiere”, precum şi a numeroase eseuri: „Euforia perpetua”, „Mizeria prosperităţii”, „Tirania penitenţei sau Noua dezordine amoroasă”, scrisă împreună cu Alain Finkielkraut. Toate aceste cărţi au apărut, în limba română, la Editura Trei.

Număr de vizualizări :1707


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro