“Celebritate pentru o cauză nobilă” de Helen Fielding

iul. 12th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia “Chic”, va apărea volumul “Celebritate pentru o cauză nobilă” de Helen Fielding, în traducerea Natimei Mîndrilă. Helen Fielding descrie cu un umor spumos peripeţiile unei tinere englezoaice într-o tabără de refugiaţi dintr-o ţară africană imaginară.


Sătulă de superficialitatea celebrităţilor din cercurile pe care le frecventează şi de capriciile iubitului ei – un prezentator de televiziune pe cât de atrăgător, pe atât de înfumurat şi de egoist –, Rosie Richardson hotărăşte să facă ceva important în viaţă. Plină de entuziasm, se desparte de prietenul ei şi pleacă să lucreze într-o tabără de refugiaţi din Nambula, unde cunoaşte un tânăr doctor de care se îndrăgosteşte. După câţiva ani, tabăra este lovită însă de o foamete cumplită din cauza unei invazii de lăcuste în regiune, iar Rosie nu întrevede decât o singură soluţie pentru a o salva: să se întoarcă în Anglia şi să-şi convingă fostul iubit şi pe prietenii săi faimoşi să-şi pună celebritatea în slujba unei cauze nobile şi să organizeze o strângere de fonduri.

Helen Fielding s-a născut în Anglia, într-un oraş industrial din Yorkshire, şi a studiat la Oxford. A lucrat câţiva ani la BBC, realizând documentare despre Africa. Pasiunea pentru literatură a îndemnat-o să se dedice scrisului, devenind una dintre cele mai apreciate autoare de chick lit ale momentului. Romanele din seria „Bridget Jones“ au fost ecranizate cu mult succes de studiourile Universal Pictures.

Număr de vizualizări :1192


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro