“The English Essay: A Compendium”, alcătuit de C. George Sandulescu, la Editura pentru Literatură Contemporană

iun. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura pentru Literatură Contemporană a apărut volumul “The English Essay: A Compendium”, alcătuit de C. George Sandulescu și editat de Lidia Vianu, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român.
Acest Compendiu de 400 de pagini, care cuprinde treizeci și patru de autori, este un volum care, în mod deliberat, nu se ocupă de roman, pentru că se dorește a fi de fapt un îndreptar dedicat acelora care vor să învețe să gândească și să scrie clar. Un îndreptar alcătuit în primul rând pentru studenții care s-au născut în fostele țări comuniste după ce Cortina de Fier a căzut. El este un îndemn adresat inteligențelor tinere de a nu se ascunde după idei-șablon ori după limbaje de lemn.

Alcătuit de C. George Sandulescu, volumul se deschide cu introducerea scrisă de acesta, “Filosofia genurilor literare: Eseul (The Philosophy of Literary Genres: The Essay)”. Autorul ia drept punct de referință, în cronologia autorilor, anul al douăzeci și cincilea din viața fiecăruia dintre ei, pentru că îl consideră a fi momentul când personalitatea lor era deja formată.

Gândurile din interiorul acestui volum țin de domeniul literar, social, politic, istoric, moral – pe scurt, de cultură. Veți găsi aici toate ideile ce caracterizează secolul XXI, idei pe care poate credeați că nu le-a mai gândit nimeni până acum. Miza esențială a volumului se rezumă în două propoziții: Evitați gândirea în șabloane. Gândiți cu sinceritate și claritate față de voi înșivă.

Volumul “The English Essay: A Compendium” poate fi consultat și descărcat începând cu data de 7 iunie 2011 la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/compendium-english-essay.html

Număr de vizualizări :1487


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro