Mia Pădurean lansează “Nestemate”, partea a doua a volumului “Un actor pentru eternitate-Gheorghe Dinică”

mai 31st, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 1 iunie 2011, ora 16:00, la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca, va avea loc lansarea volumului “Nestemate”, partea a doua a volumului “Un actor pentru eternitate-Gheorghe Dinică” de Mia Pădurean. Volumul va fi prezentat de Ioan Marinescu, Dan Marius Drăgan, Sabin Mircea Rus. Moderator: Mariana Enache.

Mia Padurean este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, precum şi membră de onoare a ASTREI – Departamentul Blaj. Dintre volumele publicate de Mia Pădurean: “Amar şi nădejde”, “De ce am fugit de acasă”, “Florile nu mor niciodată”, “Spini şi aureolă”.

Pentru a scrie povestea vieţii lui Dinică, Mia Pădurean a realizat o serie de interviuri cu actorul, care au fost folosite apoi „ca o urzeală pe care a fost construită cartea în sine”. „Rezultatul este o carte care se citeşte cu sufletul la gură, din paginile căreia ajung până la cititor cele mai frumoase, mai interesante şi mai pline de viaţă amintiri ale maestrului Gheorghe Dinică, indiferent că este vorba despre simple întâmplări sau despre roluri interpretate în spectacole de teatru sau în filme”.

Număr de vizualizări :1892


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro