spot_img

Ghiduri pentru înţelegerea pieţei imobiliare autohtone, semnate de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România: Ilias P. Papageorgiadis

Marţi, 25 ianuarie 2011, ora 19:00, la Hotelul Novotel Bucharest City Centre – Sala PARIS (Calea Victoriei 37B, Bucureşti), au loc lansările volumelor „Prin labirintul imobiliarelor” şi „100 mici secrete pentru investiţii imobiliare de succes”, ambele semnate de Ilias P. Papageorgiadis, unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volume apărute la Editura R.G. Publishing. Alături de autor, la eveniment vor mai participa: renumitul psiholog Aurora Liiceanu, scriitorul şi editorul Dan-Silviu Boerescu, Cristian Pantazi, redactor-şef HotNews.ro, şi Viorel Lăcătuș, expert imobiliar.

Semnat de unul dintre cei mai reputaţi consultanţi imobiliari din România, volumul Prin labirintul imobiliarelor” este un instrument fundamental pentru a înţelege dezvoltarea zonei afacerilor imobiliare, dar şi o radiografie exemplară a sectorului imobiliar autohton, surprins pe perioada ultimilor trei ani, una de plină criză a tranzacţiilor.

Cartea vorbeşte despre transparenţă, proceduri, norme şi tehnici esenţiale pentru existenţa unei pieţe, dar nu la modul „clasic”, ci prin intermediul a peste 30 de istorii pline de umor, ce denotă o fină observaţie psihologică şi ironie ascuţită, uneori corozivă. Fără maliţie, însă, ci cu o vădită „înţelegere balcanică” a mediului şi a oamenilor.

„România nu este destinaţia mea, România e destinul meu.” , a scris Ilias Papageorgiadis.

„În cartea lui Ilias Papageorgiadis se regăseşte orice investitor serios din România, fie străin sau neaoş. Cum să ai succes fiind corect într-o piaţă imatură, cum să-ţi convingi clienţii că expertiza şi know-how-ul valorează infinit mai mult pe termen lung decât «un tun» dat imediat? Acestea sunt întrebări pe care şi le pun zilnic mii de oameni de afaceri oneşti, care se luptă cu doi inamici de temut: lipsa de predictibilitate fiscală şi lipsa de transparenţă.

Nu este nimic mai adevărat, în aceste zile, decât vechiul proverb chinezesc care spune că dacă vrei să ajuţi un sărac să nu-i dai un peşte, ci o undiţă. Ilias Papageorgiadis oferă un instrument de înţelegere a mecanismelor reale ale unei pieţe esenţiale”, a spus redactorul-şef al HotNews.ro, Cristian Pantazi despre volumul „Prin labirintul imobiliarelor” .

„Autorul păstrează acea linie de echilibru care-l face credibil atât în calitate de expert în domeniul său de activitate, cât şi, cu atât mai mult, pe teritoriul experimentului literar bine strunit.” (Dan-Silviu Boerescu)

Volumul 100 mici secrete pentru investiţii imobiliare de succes” este prefaţat de Dan-Silviu Boerescu, şi de un cuvânt înainte de Viorel Lăcătuş.

Volumul, important atât pentru specialişti (agenţi, agenţii, dezvoltatori), cât şi pentru publicul larg – toţi cei interesaţi să afle mai multe despre zona afacerilor imobiliare -, reprezintă  un supliment al cărţii “Prin labirintul imobiliarelor”, propunând cititorului sfaturi practice, „reţete” care pot duce la ocolirea capcanelor crizei şi la succes pe termen lung. Toate sunt rodul experienţei unui om care activează de aproape şapte ani în domeniul afacerilor imobilare – cu succes, dar, mai ales, cu profesionalism şi cu o bine clădită etică profesională, în care interesele clientului sunt primul criteriu.

Ilias Papageorgiadis s-a născut la Katerini, Grecia, într-o familie a cărei istorie în domeniul comercial poate fi urmărită pe parcursul a peste două secole.

De peste două decenii, Ilias activează în industria media, iar de 16 ani este consilier politic, având la activ zeci de campanii politice de succes, precum şi alte proiecte comerciale şi de consultanţă.

A intrat pe piaţa imobiliară în anul 2002. Din 2004, şi-a îndreptat atenţia către România, unde, alături de fraţii săi – Grigoris şi Nikolas – a fondat grupul de companii MORE. În ultimii doi ani, compania-mamă a grupului – More Real Estate Services – a ajuns în topul primelor 10 firme de imobiliare din ţara noastră. MORE reprezintă, cu mândrie, România la majoritatea evenimentelor mondiale de top.

În ianuarie 2008, Ilias punea bazele blogului personal, www.realinromania-blog.com, la vremea respectivă, primul din România dedicat sectorului imobiliar. Prin intermediul acestuia, a prezis cu acurateţe direcţia pieţei în 2008, 2009 şi 2010. Contribuie cu articole la rubricile din sectorul imobiliar ale marilor publicaţii şi este un vorbitor important la conferinţele naţionale şi internaţionale din domeniu, încercînd să prezinte potenţialul imobiliar şi economic al României.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508