spot_img

Exclusivitate: Şerban Foarţă îşi încetează colaborarea la „Dilema Veche” pentru că nu vrea să fie vecin de pagină cu Sever Cotoi Voinescu, „un personaj nefrecventabil”

AgenţiadeCarte.ro publică în exclusivitate scrisoarea lui Şerban Foarţă în care marele scriitor anunţă că îşi încetează colaborarea la săptămânalul „Dilema veche” pentru că refuză vecinătatea de pagină cu Sever Voinescu, „un personaj nefrecventabil”. Şerban Foarţă e singurul intelectual care semnează în „Dilema veche” şi care sancţionează, astfel, fără echivoc, furtul de voturi şi ilegalităţile din Parlamentul României la Legea Pensiilor sub comanda preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, şi a secretarului Camerei Deputaţilor, Sever Cotoi Voinescu. AgenţiadeCarte.ro susţine public gestul etic al poetului şi traducătorului Şerban Foarţă.

AgenţiadeCarte.ro vă prezintă în cele ce urmează scrisoarea lui Şerban Foarţă către redactorul-şef al săptămânalului “Dilema veche”, Mircea Vasilescu:

Către Mircea Vasilescu, redactor-şef al publicaţiei „Dilema veche”

Domnule Vasilescu, dragă Mircea,

întrucât dl Sever [Cotoi] Voinescu, deţinător, la „Dilema veche”, al unei rubrici permanente, anume Axa dus-întors, e, în opinia mea, un personaj nefrecventabil, mă văd constrâns a-mi înceta colaborarea, tot permanentă, la această foaie, – la care (ca şi la tine personal) mărturisesc că ţin nedezminţit…

În preajma, însă, a persoanei amintite, am dezagreabila senzaţie că, dintr-un simplu colaborator, devin, din şapte-n şapte zile, un, mai curând, colaboraţionist.

Cu amărăciune, Şerban Foarţă

Timişoara, 1 octombrie 2010

NOTA BENE: Cititorii numărului proxim al „Dilemei Vechi” sunt rugaţi să nu se mire văzând, sub semnătura lui Ş. F., o ultimă „gazelă de perete”, – deoarece textul respectiv va fi fost pus în pagină acum o săptămână, aflându-se, actualmente, sub tipar

Articole recomandate

35 COMENTARII

  1. În sfârşit un gest de onoare! Sunt curios să văd dacă există o „minima moralia” la revista domnului Andrei Pleşu, o personalitate pe care, de altfel, o stimez pentru că s-a delimitat la timp chiar de Preşedintele Băsescu, şeful domnul Cotoi. Cu acest gest, Şerban Foarţă mai spală obrazul intelighenţei de dreapta care l-a susţinut, la început pe bună dreptate, pe Matroz. Cotoiul prins nu e negustor cinstit! Dan Mircea Popescu

  2. Personal, m-am cam lamurit in privinta lui Sever Voinescu dupa ce am vazut ca a publicat traducerea aproximativa a unui reportaj de front dintr-o revista straina ca si cum ar fi fost propriile lui impresii de calatorie. Dar nu pot sa inteleg tafnosenia asta morala cand pleci de pe mosia lui Patriciu. Adica banii de furat erau buni, conu Costache era boier si frecventabil, Voinescu strica tot feng-shuiul moral al locului…..

  3. Totuşi, nu Patriciu a furat voturile in Parlamentul Romaniei, ci cuplul Anastase-Cotoi. Sa nu deviem discutiia spre moguli că ajungem cu ea în iad. Până când nu există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care să-l condamne pe Patriciu, el e negustor cinstit. Cu Cotoi e altceva pentru că el a lucrat la vedere :)) şi l-a văzut o ţară întreagă! Faptul că a recidivat (nu am ştiu de reportajul despre care faceţi vorbire) îi asigură lui Cotoi circumstanţe agravante. Nu sunt deloc un fan al lui Patriciu, dar mă enervează să spunem despre cineva că e hoţ fără să existe condamări defintive. Patriciu e de condamnat pentru versatilitatea lui de a fi creat o oligarhie transpolitică, finanţând şi stânga, şi dreapta!

  4. Felcitari, maestre! Alegerea de a nu fi vecin de pagina cu un asemenea ipochimen ca acest cotoi de pripas voinescu este cel putin laudabila! Va respect! E timpul sa luam atitudine in fata acestor lichele! Azi aud ca sporul de doctorat nu se mai acorda! Onor Guvernul Romaniei! HALAL!!!

  5. @schmoukiz, Foarta nu a muncit „pe mosia lui Patriciu”. banii pe care ii primea de la Dilema Veche erau rodul muncii lui, din vanzarile revistei. dupa logica asta, ar insemna sa nu mai muncim nicaieri pentru ca toti patronii pot fi hoti, sau la angajare sa cer tuturor actionarilor companiei sa imi prezinte dosare complete cu operatiunile din care au facut averea.

  6. Mulţumiri domnilor Dan Mircea Popescu şi Alexandru Petria.

    Cat despre pseudonimeni-ul schmoukiz, il rog sa precizeze daca preferă ţâfnoşenia IMORALA ?
    Ceea ce e mai trist pentru dăştepţi ca dumnealui (de care patria nu prea duce lipsă) e că-şi închipuie că eu căram, cu sacul, bănet de la conu’ Dinu, patricianul, – de care am aflat abia deunăzi cum că domnia sa e sponsorul „Dilemei”. – In rest, i-aş sugera lui schmoukiz să-şi schimbe numele în SCHMUTZIG! (Niţică germană, domnu’ Anonimeni!)

  7. Daca eram barbat, imi ridicam palaria in fata dv. domnule, Foarta! Felicitari! Sunteti un om integru. Romania are nevoie de oameni ca dv.!

  8. AgenţiadeCarte.ro publică în exclusivitate scrisoarea lui Şerban Foarţă în care marele scriitor anunţă că îşi încetează colaborarea la săptămânalul „Dilema veche” pentru că refuză vecinătatea de pagină cu Sever Voinescu, „un personaj nefrecventabil”. Şerban Foarţă e singurul intelectual care semnează în „Dilema veche” şi care sancţionează, astfel, fără echivoc, furtul de voturi şi ilegalităţile din Parlamentul României la Legea Pensiilor sub comanda preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, şi a secretarului Camerei Deputaţilor, Sever Cotoi Voinescu. AgenţiadeCarte.ro susţine public gestul etic al poetului şi traducătorului Şerban Foarţă.
    http://soim.ro/story.php?title=serban-foarta-isi-inceteaza-colaborarea-la-%E2%80%9Edilema-veche%E2%80%9D-pentru-ca-nu-vrea-sa-fie-vecin-de-pagina-cu-sever-cotoi-voines-1

  9. Jos palaria! Cat de greu trebuie sa-i fie si cat de usor noua sa aflam ca mai exista domni si demnitate!

  10. Din pacate am toate motivele sa cred ca gestul onorant al lui S. Foarta va ramane izolat, cel putin in Dilema veche. Nu de alta, dar atata vreme cat te patroneaza spiritul acomodant al lui A. Plesu, omul care isi imbraca in texte frumoase inconsecventa morala, e greu sa mai ai ceva coloana vertebrala.

    Isi mai aminteste cineva in ce imprejurari a renuntat Dilema (care inca nu era ‘veche’) la colaborarea cu G. Pruteanu? Nu de alta, dar n-am senzatia ca S. Voinescu i-ar fi superior in vreun fel, cel putin ca onestitate sau conduita, fostului normator lingvistic 🙂

  11. Gestul domnului Șerban Foarță arată (dacă mai era nevoie) ce înseamnă un caracter mare „alăturat” unui la fel de mare talent! Toată considerația pentru acest gest de onoare….

  12. Felicitari pt. gest si argumentatie, domnule Foarta! Desigur, va ramine un gest solitar printre „elitistii” minimei morale plesuviene. Aici, Micawber are 100% dreptate. Din mantia domnului Plesu, altfel eseist stralucit si mare mucalit gourmet, au iesti legiuni de actuali consilieri, sinecuristi si demnitari portocalii… Nu-i mai enumar ca m-apuca amocul. Despre competenta lor graieste falimentul national actual. Despre consecventa lor capitalisto-libertariana graieste foamea cu care au impinzit dregatoriile publice. Dar asta este cu „boierii mintii” bastinasi. La asa model, asa ciraci! Cred ca Noica e sfredel in mormint vazind ce s-a ales de dragii lui fii paltiniseni… Pacat si nasol! Dupa doua decenii, tara pe butuci si Capitanul Hook pe post de cintacios al prohodului mioritic.

  13. Domnule Foarta, pierd cititorii.
    Eu de exemplu nu as lucra cu unul ca domnul Plesu.
    Este mult Mai daunator/periculos decit unul ca Voinescu.

  14. dar, serban draga… tu NU scrii pe aceeasi pagina k voinescu!
    tu scrii la pag. 8, el la 5; e k si cum ati locui in acelasi bloc, dar la etaje diferite – & stim cu totii k nu toti locatarii unui bloc sint ‘frecventabili’ 😉

  15. Poate că Maestrul Şerban Foarţă va „migra” cu textele colaborărilor sale altundeva. Astfel nu l-am pierde! Cine trece dincolo de vorbe la susţinerea gestului Domniei Sale? Ca să nu-i uităm mâine, poimâine gestul de mare Onoare!

  16. Comentarii despre subiect pe reteaua Cititor de Proză:

    Comentariu publicat de IUGA NICOLAE cu 20 ore în urmă Ştergere comentariu Apropo de gesturi de demnitate. Maresalul Antonescu i-a transmis regelui Carol ll ca nu merge la masa la care a fost invitat [de catre rege] deoarece nu doreste sa se intretina acolo cu o tiitoare. Era stiut ca regele nu participa alaturi de regina ci alaturi de Elena Lupescu. Pentru aceasta [si pentru altele] a fost surghiunit de rege la manastirea Bistrita. Avem, deci, de la cine lua exemple adevarate de demnitate, daca vrem sa invatam. .
    Comentariu publicat de Mioara Maria Balasa cu 20 ore în urmă Ştergere comentariu Şi totuşi … Din câte s- a spus, practica aceea de negociere a voturilor există de când îi Parlamentul României după ’89 … Acum s- a făcut publică, pentru de- alde mine şi dvs … Cred că lucrurile aşa ar trebui privite, un pic mai distanţat de ceea ce noi am luat drept eveniment deosebit, dar în parlament era o banalitate. Ce ar trebui făcut în acest caz? Dumnezeu mai ştie, dacă ei în parlament au practicat aşa ceva şi noi n- am aflat decât acum.
    Dar face bine un gest privit ca a fi de onoare, cel puţin din când în când. .
    Comentariu publicat de Alexandru Petria cu 21 ore în urmă Ştergere comentariu Astfel de oameni sunt rari. .
    Comentariu publicat de Iuliana Lung cu 21 ore în urmă Ştergere comentariu Jos palaria! Cat de greu trebuie sa-i fie si cat de usor noua sa aflam ca mai exista domni si demnitate! .
    Comentariu publicat de Dorina Sisu cu 21 ore în urmă Ştergere comentariu Interesant!
    Comentariu publicat de Gheorghe Mocanu cu 1 oră în urmă Ştergere comentariu Propun incetarea acestei discutii. Adevarul nu se stie pe unde rataceste acum. Hai sa vorbim de literatura! Va multumesc tuturor! . Comentariu publicat de IUGA NICOLAE cu 2 ore în urmă Ştergere comentariu De acord cu dl Nik Sava. Suntem, in viata, si demni si lichele. Depinde de valurile vietii. Nu suntem totusi stanci. Au fost si stanci si sunt si acum, dar extrem de putine, totusi… De acord pana la virgula si cu aprecierea ca sindicatele [la un loc cu televiziunile] au un rol distrugator. Nu numai acum cand cireasa de pe tortul nostru otravit deja e criza ci si in urma cu ani. Cum e posibil ca acum F.N.I. si FNA nu mai sunt ciuca televiziunilor, si cred ca mai trece un pic si vor fi chiar elogiate. Apai, sa nu-i bata Dumnezeu ? . Comentariu publicat de maria sava cu 2 ore în urmă Ştergere comentariu „Tatalitarismul” sindicalist? Precis, prin anii 90. Si vom mai trai, sub alianta PSD-sindicate… Dar eu sper sa traiesc intr-un „totalitarism” al economiei de piata!

    nick sava . Comentariu publicat de Gheorghe Mocanu cu 2 ore în urmă Ştergere comentariu „Sindicatele ar trebui pedepsite penal pentru halul in care au adus tara.” Asta m-a ajuns la suflet, domnule Sava. Multumesc! Si eu am trait in totalitarism… . Comentariu publicat de Nick sAVA cu 3 ore în urmă Ştergere comentariu Dilema Veche aparee sub egida Adevarului. Deci, afirmatia dlui Foarta ca a aflat „abia de curind” de faptul ca DV este sponsorizata (daca e corect acest termen – in fond, e vorba de un business) de catre Dinu Patriciu, este cel putin greu de crezut.

    Dar, e vorba despre „votul masluit” si rolul lui Voinescu in acest act. Daca e adevarat (repet: daca e adevarat), Sever Voinescu ar trebui sa dea explicatii. Acum stim cu totii ca ceea ce se vede la TV nu este intotdeauna adevarat. Nu stiu daca imaginile facute publice sunt de la acel moment al votului – poate era din pauza. De dupa… Opozitia a inceput sa conteste rezultatul numai dupa ce o anumita televiziune i-a aratat imaginile. Voinescu si Anastase sustin ca adevarul e altul. Au fost sesizate autoritatile, sa vedem ce raspuns vor da ele. De ce ne pronuntam – ba chiar condamnam! – fara a lasa mai intii Justitia sa o faca? Ne transformam in „analisti”, chiar fara a apare pe sticla?

    Cit despre gestul dlui Foarta, e unul personal. Arata demnitate? Dar faptul ca a semnat alaturi de dovediti colaboratori? Ca a stat la masa cu tot felul de politruci? Pe atunci unde era „demnitatea” lui? Cu unele persoane stai la masa, cu altele nu – e o chestie personala pina la coada. Nu vad de ce ar trebui sa fim noi atrasi in ea.

    Un raspuns direct dlui Mocanu. Nu ma uit la iRealitatea/Antene, deci nu am de ce sa fiu disperat. Daca sunt disperat de ceva, este lenea crasa din toate domeniile. E absolut normal sa fii sarac, atunci cind trei sferturi din populatia tarii cerseste de la Stat! Nu ne trimitem medicii peste granita – cinic vorbind, pina si paduchii parasesc cadavrul. Sindicatele ar trebui pedepsite penal pentru halul in care au adus tara. Si mai sunt…
    Dar cred ca e singura interventia „politica” pe care o voi avea. Acesta este un site literar, de aceea vin aici. Daca vreau sa discut politica, ma duc… pe Adevarul, nu? .
    Comentariu publicat de Mioara Maria Balasa cu 6 ore în urmă Ştergere comentariu @ dna Laura Preda; dl Mocanu. Devreme ce am intervenit aici, ne interesează şi ne doare subiectul pe toţi şi sunt sigură că nu doar pe noi, cei câţiva care am scris aici. Problema ar fi că e foarte uşor ca discuţia să degenereze atunci când se pune prea mare patimă în ea şi nu e foarte mult timp de când a fost o astfel de discuţie, pe altă temă dintre cele dureroase ale noastre, care practic începuse să paralizeze activitatea pe site.
    Rămân la părerea că dacă nu se poate duce o discuţie la rece, mai bine lipsă… .
    Comentariu publicat de Laura Preda cu 10 ore în urmă Ştergere comentariu Vulcanul adevarului a ramas acasa, si cum sunt o picatura stinsa si pierduta din acel vulcan nu pot decît sa fiu fericita ca mai exista flacara adevarului si înca odata fericita ca exista oameni extraordinari ca Serban Foarta ;cum literatura este ”viata noastra cea de toate zilele”nu ma mira ca politica face parte subiectele literare gînditi-va numai La Bertold Brecht, cu nuvela ”daca rechinii ar fi fost oameni ”, în care descria foarte bine cele doua sisteme : capitalist si comunisti si cum rechinii reprezentau sistemul capitalist iar noi din sistemul comunist eram pestisorii hraniti pregatiti pentru rechinii sistemului capitalist s-ar parea ca toti românii de-acasa si de pretutindeni facem eforturi deosebite sa devenim rechini, dar gena nu ne permite dar sa nu uitam ca noi suntem pestisorul de aur rîvnit de toti rechinii lumii, cu tot noroiul aruncat peste noi: ”la trecutu-ti mare mare viitor” Scuzati optimismul meu de fugara .
    Comentariu publicat de Gheorghe Mocanu cu 17 ore în urmă Ştergere comentariu Nu a fost niciun vot masluit, erau mai multi in sala decat numarul total al parlamentarilor alesi, nu s-a dat cu pumnul in plex, nu s-au taiat salariile si pensiile nimanui, nu suntem in recesiune, nu s-au fraudat alegerile parlamentare si prezidentiale, nu suntem disperati decat atunci cand ne uitam la Realitatea si Antena 3, nu facem politica, nu stim sa apreciem modernizarea statului, nu avem nicio legatura cu grupurile de interese, nu se folosesc sume de bani negri la partidul de guvernamant, nu ne trimitem medicii peste granita, nu ignoram sindicatele, nu avem angajati peste organigrame prin ministere, nu intelegem reformele lui Cuza de astazi, nu ne imprumutam decat atat cat este nevoie, nu! Nu! nu! .
    Comentariu publicat de Mioara Maria Balasa cu 17 ore în urmă Ştergere comentariu Sunt de acord cu dl Ion Ionescu, în ce priveşte comentariile pe acest site. .
    Comentariu publicat de Ionescu Ion cu 19 ore în urmă Ştergere comentariu Eu cred că n-ar trebui să amestecăm literatura cu politica.

  17. serban, acum am citit si eu. ma bucur!
    nu e prima data, nici singura, sunt convinsa, cand vedem o atare atitudine din parte-ţi!
    asemenea cu ceilalti: ma inclin!

  18. @clerc
    „…Pacat si nasol! Dupa doua decenii, tara pe butuci si Capitanul Hook pe post de cintacios al prohodului mioritic. ”

    Si unde pui ca toate astea din cauza domnului Plesu !
    Firesc , ii dai dreptate lui Micawber , mai rasfirati , mai , intelectualilor 🙂

  19. Citez din X X X [L ?], cu toate că nu merită onoarea:

    „Cit despre gestul dlui Foarta, e unul personal. Arata demnitate? Dar faptul ca a semnat alaturi de dovediti colaboratori? Ca a stat la masa cu tot felul de politruci? Pe atunci unde era “demnitatea” lui? Cu unele persoane stai la masa, cu altele nu – e o chestie personala pina la coada. Nu vad de ce ar trebui sa fim noi atrasi in ea.”

    Ştiu că e absolut futil (atenţie, domnu’ X X X, asta nu-i o înjurătură!) să stau de vorbă cu un Anonimeni. Aş fi, însă, curios şi eu să aflu care-s colaboratorii (dovediţi) alături de care am semnat. Ba chiar: ce am semnat şi când: înainte de a fi dovediţi? Sau după?
    L-aş mai ruga să precizeze masa la care am stat cu tot felul de politruci. V-aţi prins: tot felul, – o întreagă massă! Massele largi de politruci!
    În concluzie: Păcat de-atâtea X-uri pentru un singur chix!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508