spot_img

”TRANZIT”, în regia Anei-Felicia Scutelnicu, selectat la Berlinale Co-Production Market

”TRANZIT”, primul lungmetraj al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu de după încheierea studiilor, a fost selectat pentru a participa în februarie, anul acesta, la Berlinale Co-Production Market. Mobra Films și Weydemann Bros. din Germania sunt producătorii filmului. Acțiunea proiectului aflat încă în dezvoltare se petrece la mijlocul anilor 1990, undeva în fostul imperiu sovietic.  ”TRANZIT” (dezvoltat cu titlul în engleză ”Transit Times”) spune povestea Zinei, de 45 de ani, care  trăiește într-o curte comună, în anii 90, în Moldova, după ce URSS tocmai s-a prăbușit. Salariile nu se mai plătesc de luni de zile deja și Zina caută o soluție de supraviețuire – căci nici Victor, soțul ei artist, nici Eva, fiica ei adolescentă, nu vor sau nu pot să își asume vreo răspundere în privința familiei.

Zina identifică drept ultima lor potențială sursă de venit tocmai închirierea locuinței familiei – căci slujbe la care să se mai plătească salariile nu mai există – iar de vândut nu le-a mai rămas nimic. Decizia Zinei le va permite să aibă ce pune pe masă însă va grăbi destrămarea familiei – într-o societate care se descompune și ea – ca o curte mai mare.

Ana-Felicia Scutelnicu s-a născut în 1978 în Chișinău, Moldova. Ea a studiat Limbi străine la Universitatea de Stat din Moldova, după care s-a mutat pentru 4 ani în Cotonou, Benin, unde s-a implicat în numeroase proiecte de teatru. Din 2002 trăiește și lucrează la Berlin. A absolvit regia la Academia de Film și Televiziune din Berlin unde a realizat 4 scurtmetraje, ce au fost proiectate la multe festivaluri din lume.

 

A regizat în Moldova Panihida, un film care se învârte în jurul luptei dintre tradiție și modernitate la înmormântarea unei bătrâne. Panihida a avut premiera la Wiesbaden goEast, a intrat în competiția Festivalului Internațional de Film de la Sofia și a câștigat Premiul CinemaXXI pentru scurt și mediu-metraj la Festivalul de Film de la Roma. Regizoarea și-a făcut debutul în lungmetrajul de ficțiune cu filmul de absolvire.

 

Anishoara a fost prezentat la multe festivaluri prestigioase precum San Sebastián, München, Seattle, Thessaloniki, Tallinn Black Nights, Guadalajara și Vancouver, unde a și câștigat Premiul pentru Cea mai bună imagine.

 

Regizoarea este și absolventă a programului Berlinale Talents, unde proiectul TRANZIT (Transit Times) a câștigat Premiul Kompagnon la Script Station.

Cea de-a 17-a ediție Berlinale Co-production Market va avea loc de sâmbătă până miercuri, 22-26 februarie 2020, la Zoo Palast Cinema în timpul celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. În fiecare an, producători din întreaga lume pot să-și înscrie proiecte de lungmetraj și proiecte de seriale dramatice pentru seriile de co-producție.

 

Producători internaționali, finanțatori, agenți de vânzări, distribuitori și reprezentanți ai finanțatorilor și ai canalelor de televiziune caută proiecte la care să participe și au aplicat în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut pentru a fi parte a pieței de co-producție de anul acesta. Bazându-se pe cererile de întâlnire ale potențialilor co-producători și finanțatori interesați, echipa de organizare a Berlinale Co-production Market va organiza întâlniri one-on-one pentru anumite proiecte și companii, cu scopul de a facilita colaborarea dintre aceștia.

TRANZIT (Transit Times) este o producție România, Germania, Moldova și este susținut de Programul MEDIA Europa Creativă.

Informații despre Berlinale Co-Production Market și lista proiectelor selectate sunt disponibile aici

Mai multe informații actualizate vor fi disponibile pe site-ul Mobra Films.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508