spot_img

Start vot pentru Trofeul “Oamenii Timpului” 2015!

Asociația Revistei TIMPUL anunță încheierea perioadei de prejurizare în cadrul Campaniei Oamenii Timpului. Vineri, 23 octombrie 2015, a început perioada în care publicul poate vota pe platforma www.oameniitimpului.ro. Din totalul de aproape 800 de propuneri, Juriul Național al Campaniei a selectat 80 de finaliști.

„Perioada de propuneri, etapă care a presupus identificarea, documentarea și prejurizarea nominalizaților, nu a fost deloc ușoară. Nevoia de strategii coerente în toate domeniile de activitate, pentru a nu ne pierde în proiecte mici, fără vizibilitate și impact, a fost unul dintre criteriile urmărite de membrii Juriului Național. Toți cei 80 de finaliști din întreaga zonă de desfășurare a Campaniei, pe care îi felicităm, se vor întâlni la Gala Oamenii Timpului pe 12 decembrie, în Sala Mare a Teatrului Național «Vasile Alecsandri» din Iași. Mergem mai departe către etapa în care publicul va avea posibilitatea să își susțină favoriții, acordându-le votul pe platforma www.oameniitimpului.ro. În seara de 11 decembrie 2015, membrii Juriului Național se vor afla la Iași pentru a dezbate împreună dosarele de candidatură ale personalităților și instituțiilor propuse de public. Competiția continuă, în același spirit al excelenței și pe aceeași direcție a reverenței pe care fiecare comunitate este datoare să o facă față de personalitățile sale de excepție, în spiritul ideii de a face împreună o diferență”, a declarat Adriana Nazarciuc, Președintele Asociației Revistei TIMPUL.

Până pe 6 decembrie 2015, publicul este invitat să își voteze finaliștii favoriți accesând site-ul www.oameniitimpului.ro.

Cei 80 de finaliști ai Campaniei “Oamenii Timpului” sunt:

LITERATURĂ: Adrian Alui Gheorghe (Neamț), Bogdan Crețu (Iași), Dan Ravaru (Vaslui), Dumitru Crudu (Chișinău), Emanoil Marcu (Botoșani), Gheorghe Cîrstian (Suceava), Iulian Tănase (Bacău) și Mircea Lutic (Cernăuți).

ARTE: Alexandru Tărâțeanu (Cernăuți), Anca Sigartău (Bacău), Andrei Dăscălescu (Neamț), Corneliu Dumitriu (Botoșani), Corneliu Porumboiu (Vaslui), Igor Cobileanski (Chișinău), Ioan Mateiciuc (Suceava) și Teodor Corban (Iași).

EDUCAȚIE ȘI CERCETARE: Alexandrina Cernov (Cernăuți), Alexandru Ungureanu (Iași), Daniel Tătaru (Neamț), Emanoil Marcu (Botoșani), Ion Tighineanu (Chișinău), Ionel Miron (Vaslui), Mihai Dimian (Suceava) și Mihai Talmaciu (Bacău).

SOCIETATE CIVILĂ: Ana Săvescu (Neamț), Gabriela Achihăi (Bacău), Ioana-Maria Andrioaie (Iași), Ionela Păcuraru (Suceava), Mihaela Mihăescu (Botoșani), Mihai Popa (Vaslui), Mihail Jar (Cernăuți) și Nicolae Beșliu (Chișinău).

DIPLOMAȚIE PUBLICĂ: Beatrice Rancea (Iași), Corneliu Porumboiu (Vaslui), Dan Lungu (Botoșani), Irina Păcurariu (Neamț), Iurie Levcic (Cernăuți), Matei Vișniec (Suceava), Mihai Cimpoi (Chișinău) și Sorin Zlat (Bacău).

MEMORIE ȘI ISTORIE: Andrei Muraru (Iași), Constantin-Emil Ursu (Suceava), Corneliu Stoica (Bacău), Dumitru Covalciuc (Cernăuți), Igor Cașu (Chișinău), Mihaela-Cristina Verzea & Nicolae Dumitrașcu (Neamț), Octavian Vitcu (Botoșani) și Oltea Rășcanu-Gramaticu (Vaslui).

JURNALISM: Andrei Țurcanu (Chișinău), Cătălin Moraru (Botoșani), Cătălin Striblea (Vaslui), George Onofrei (Iași), Ioan Dănilă (Bacău), Oana Bulai (Neamț), Sorin Avram (Suceava) și Vitalie Zâgrea (Cernăuți).

TINERE VALORI: Grupul de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț (Neamț), Laura Cornei (Iași), Marin Gherman (Cernăuți), Paula-Alexandra Gîtu (Chișinău), Perla Scripcariu (Botoșani), Rareș Roșca (Vaslui), Severin Brunhuber (Bacău) și Tudor Costel Crețu (Suceava).

SĂNĂTATE: Aurora Popa (Vaslui), Cristian Postolache (Bacău), Dan Dumitrache (Suceava), Evelina Moraru (Iași), Grigore Zapuhlîh (Chișinău), Radu Malancea (Botoșani), Simion Bilețchi (Cernăuți) și Virgil Răzeșu (Neamț).

ANTREPRENORIAT: Alexandru Florin Flutur (Iași), Dan Ostahie (Neamț), Ioan-Vlăduț Nuțu (Bacău), Mihail Grosu (Cernăuți), Valeriu Iftimie (Botoșani), Vasile Armenean (Suceava), Victor Bostan (Chișinău) și Vlad Alexandru Boboc (Vaslui).

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508