spot_img

Mariana Bulei coordonează în continuare Editura ICR

Institutul Cultural Român a anunţat vineri, 11 ianuarie 2013, printr-un comunicat de presă, reorganizarea Editurii Institutului Cultural Român. Coordonatorul editurii rămâne în continuare doamna Mariana Bulei.

Mariana Avanu  Bulei s-a născut la 18 aprilie 1951, în Bucureşti. Studii: Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filologie – secţia română, franceză. Experienţă profesională: Perioada 1980-1990: redactor la Editura Militară – redacţia de literatură beletristică. A editat şi a semnat în calitate de  redactor 124 de volume: proză, poezie, eseuri, memorialistică, traduceri din literatura universală. A colaborat, în calitate de redactor,  cu importanţi scriitori ai momentului din generaţia 80: Mircea Nedelciu,  Mircea Mihăieş, Adriana Babeţi, Stelian Tănase, Ion Bogdan Lefter,  Gheorghe Crăciun, Viorel Marineasa ş. a. A editat, timp de 5 ani,  o serie de romane de excepţie din literatura  chineză, în traducerea cunoscutului sinolog Constantin Lupeanu, cu ilustraţii realizate de artistul grafic Mircia Dumitrescu. Perioada 1991- 1996: redactor la Editura Fundaţiei Culturale Române. A editat şi a semnat în calitate de redactor cca 62 de volume: proză, poezie, eseuri, traduceri din literatura universală, memorii de închisoare etc. A editat, în parteneriat cu Editura Mondadori din Milano, seria de albume de artă: Pictura italiană de la începuturi pînă în prezentBarocul universalPictura modernă universală, fiind redactor responsabil pentru versiunea în limba română. Perioada 1997-2003: redactor-şef adjunct (2000), apoi redactor-şef al  Editurii Fundaţiei Culturale Române. A coordonat activitatea redacţională, stabilind, împreună cu conducerea Fundaţiei –   Augustin Buzura, preşedinte, Angela Martin, vicepreşedinte –  structura programului editorial anual. A editat şi a semnat în calitate de redactor cca 70 de volume. A coordonat, în calitate de redactor  responsabil, volumele editate  în limba engleză prezentate  de România în cadrulFestivalului Folk Life de la Wasinghton, ca invitat  de onoare. A participat şi a răspuns de organizarea mai multor târguri de carte: Chişinău, 1997; Frankfurt, 1998; Cernăuţi 2003. Perioada 2004 -2012: redactor-şef al  Editurii Institutului Cultural Român. A coordonat activitatea redacţională, stabilind împreună cu conducerea ICR – Horia-Roman Patapievici, preşedinte, Mircea Mihăieş și Tania Radu vicepreşedinți – structura programului editorial anual. A editat şi a semnat ca redactor cca 60 de volume. A participat şi a răspuns de organizarea unor târguri de carte: Cernăuţi, 2004; Ierusalim, 2005; Paris, 2005. A fost  editor-coordonator al seriei de Albume de Artă Românească, albume monografice: Tudor Banuş, Gheorghe Anghel, Devis Grebu, Constantin Flondor, Aurel Bulacu, Mircea Dumitrescu, Teodor MoraruAndrei Şerban etc.

Articole recomandate

1 COMENTARIU

  1. STIMATA DOAMNA MARIANA BULEI numele meu este liliana locuiesc in madrid aici am scris un manuscris cu 268 de pag.tot ce am scris in acesata carte reflecta aspecte din viata de zi cu zi a unei femei oarecare din vremea comunismului in Romania si dupa ,toatea aceste trairi pe care am simtit sa le scriu cu scopul de a fi citite .Va scriu in credinta ca a ti putea sa imi intindeti o mana de ajutor pentru a citi ceea ce eu am scris ,iar ochiul critic de editor sa vada daca ceea ce eu m-am chinuit sa scriu in doi ani de zile este valabil sa ajunga mai departe .Aceasta carte am scriso in forma electronica cu multa stima astept un raspuns concret liliana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508