spot_img

Flauto Dolce, în Israel

În perioada 9–16 octombrie 2014, ansamblul Flauto Dolce va participa la Seminarul Internațional de Muzică Veche,  organizat la „The Lin & Ted Arison Israel Conservatory of Music” (Conservatorul Israel), precum și la Festivalul de muzică veche „Renaissance”, organizat în perioada 12–14 octombrie 2014 în cetatea istorică Yehiam, din nordul Israelului. Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența ansamblului la cele două festivaluri.

Prezența pe scenă a grupului Flauto Dolce la Tel Aviv:

-Joi, 9 octombrie 2014, ora 21.00 – Concertul de deschidere al Seminarului Internațional, alături de ceilalți muzicieni participanți la eveniment. Vor fi interpretate piese muzicale europene din sec. XVII–XVIII.

-Duminică, 12 octombrie 2014, ora 20.45 – Concertul de flaut drept „The Recorder in the Center”, care va cuprinde muzică barocă și contemporană în interpretarea muzicienilor:  Kees Boeke (Olanda), Zoltan Majo (România), Tamar Lalo (Spania), Owlos Recorder Quartet (Israel)

-Luni, 13 octombrie 2014, ora 20.45 – Concert extraordinar al Ansambului Flauto Dolce, prezentând muzică românească din sec. XVII–XVIII.

Vor participa muzicieni din: România (Cvartetul Flauto Dolce: prof. Zoltan Majo – director artistic, Maria Szabo, Erich Türk și Mihaela Maxim), Italia (Antonella Glanese, Paolo Grazzi, Rinaldo Alessandrini, Enrico Gatti), Franța (Jill Feldman), Suedia (Tilman Skowronek), Olanda (Kees Boeke), Spania (Tamar Lalo) și Israel (Ayala Sicron, Alon Harari, Drora Bruck, Genevieve Blanchard, Idit Shemer, Claudia Gluchshankof, David Shemer, Aviad Stier, Marina Mirkin, Netta Ladar, Orit Messer Jacobi, Noam Schuss).

Înființat la Cluj în anul 2000, sub auspiciile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Flauto Dolce reunește muzicieni specialiști în muzică europeană veche. Pentru turneul din Israel, ansamblul va avea următoarea componență: Zoltan Majo (director artistic, flaut drept), Maria Szabo (flaut drept), Erich Türk (clavecin), Mihaela Maxim (soprană). Repertoriul ansamblului Flauto Dolce cuprinde muzică veche, tradiţională din Europa Centrală și de Vest, inclusiv din spațiul românesc, precum şi compoziţii contemporane. Detalii despre ansamblul Flauto Dolce: http://www.flautodolce.ro/.

Seminarul Internațional de Muzică Veche, organizat anual de „Lin & Ted Arison Israel Conservatory” din Tel Aviv cuprinde concerte, workshop-uri și conferințe academice. Ajuns la a V-a ediție, seminarul se bucură deja de o solidă reputație în mediile de specialitate din întreaga lume. Evenimentul se înscrie în curentul internațional de recuperare și transmitere către generațiile viitoare a patrimoniului de muzică europeană urbană cunoscută ca „medievală”, „veche” sau „timpurie” (din perioada 500-1760 / Evul Mediu-Renaștere-Baroc), consacrată sub denumirea „Early Music”. Profesorii sunt maeștri de cel mai înalt nivel internațional în domeniu. Studenții sunt selecționați pe bază de CV-uri, înregistrări audio și recomandări din partea specialiștilor.

În acest an, ansamblul Flauto Dolce are statutul de invitat special. Participarea cvartetului Flauto Dolce la acest eveniment aduce în atenția publicului israelian contribuția românească la patrimoniul acestui gen muzical, pentru prima dată într-un cadru academic, atât printr-un concert, cât și prin participare la conferința academică şi master classes.

Festivalul „Renaissance” de la Yehiam prezintă muzică veche europeană în interpretarea artiștilor israelieni și a unor invitați speciali, muzicieni de notorietate internațională. În acest an, Flauto Dolce are statutul de invitat și va susține un concert intitulat „From West to East Europe” în data de 14 octombrie, ora 14:00, pe scena principală a Festivalului. Spectacolul cuprinde piese muzicale maure din sec XII, muzică din Transilvania, sec.XVII-XVIII, precum și lucrări de Binchois, Monteverdi, Gibbons, Morley, Gastoldi.

Informații suplimentare despre evenimentele pentru public și bilete:

Conservatorul Lin & Ted Arison (în limbile ebraică și engleză): http://www.icm.org.il/

Festivalul de Muzică Veche de la Yehiam (în limba ebraică): http://www.bgalil.co.il/

Paginile evenimentelor:

http://www.icr.ro/flautodolcetelaviv_ro

http://www.icr.ro/flautodolceyehiam_ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508