Violoncelistul Marin Cazacu și invitații săi au încheiat turneul ”Clasic la puterea a treia”, la ARCUB

oct. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

O familie de muzicieni – Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel, Constanţa Cazacu – flaut – sau, cu alte cuvinte Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu au susținut în perioada 1-10 octombrie un turneu național la Timişoara, Bucureşti, Bistriţa, Alba Iulia, Deva și Caracal. Turneul s-a încheiat printr-un recital susținut la Sala Mare ARCUB Gabroveni în seara de 10 octombrie 2018.

Ce înseamnă Clasic la Puterea a Treia? Cea mai mare bucurie pentru părinți și probabil și pentru copii este să împartă, să împărtășească  și să trăiască împreună una dintre cele mai pasionale profesii, cea de muzician. Muzică în familie înseamnă armonie și înțelegere. Și acesta este și mesajul turneului nostru.” (Marin Cazacu)

Clasic la puterea a treia transmite, totodată, dragostea și căldura din familia noastră, și dragostea întregii noastre familii pentru muzica clasică.” (Constanța Cazacu, Ștefan și Iulia Cazacu)

Acest turneu a adus în fața publicului instrumentiști excepționali, interpretări sclipitoare și muzică bună. Mesajul artistic a fost amplificat de căldura atmosferei de famile care transpărea în fiecare moment din ceea ce se auzea pe scenă. Unul dintre cei mai importanţi muzicieni români ai momentului, violoncelistul Marin Cazacu, a invitat în faţa publicului din România o formulă inedită, adaptată anului aniversar al Centenarului ca repertoriu, o îmbinare sonoră cât se poate de prietenoasă şi de atractivă.

Această formulă s-a numit familia de muzicieni Marin Cazacu, mai exact Cazacu String Trio, invitată Constanţa Cazacu, formulă care a evoluat în întreaga ţară cu o serie de recitaluri cu un repertoriu divers, românesc şi internaţional. Cu piese arhicunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru ei. Recitaluri pline de farmec şi culoare, perfect definite de genericul Clasic la puterea a treia.

Clasic la puterea a treia este un nume puternic, care desemnează anul acesta un turneu, dar care a demonstrat că are potenţial pentru a se dezvolta.

Detalii pe http://clasiclaputereaatreia.procontemporania.ro/

https://youtu.be/HL-z-C–2a0

ITINERAR TURNEU:

1 octombrie, ora 19 – Timişoara, Sala Capitol

3 octombrie, ora 19 – Bucureşti, Sala Radio

5 octombrie, ora 19 – Bistriţa, Sinagoga

6 octombrie, ora 19  – Alba Iulia, Muzeul PRINCIPIA

7 octombrie, ora 19  – Deva, Sala Pro Arte

8 octombrie , ora 19 – Caracal, Teatrul Naţional

10 octombrie, ora 19 – Bucureşti, Sala Mare – ARCUB Gabroveni

Producători: Pro Contemporania, The Culture Hub, Fundaţia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”

Coproducatori: Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România Regional

Partener principal : BRD Groupe Société Générale.

Cu sprijinul: JTI, Borsec, Piccolo Maestro, Ade Gas Oil, Senia Music

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa, Sinagoga din Bistriţa, Municipiul Alba Iulia, Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva, Primăria Municipiului Deva, Asociația Fiii și Prietenii Caracalului, Teatrul Național din Caracal

Parteneri: Radio România Actualităţi, Mediatrust, România TV, Liternet,  Agenţia de carte, Observator cultural, Viewfinder Solution, Bistro Matrioska, Mişcarea de rezistenţă, Smart FM, MKlasika.

Număr de vizualizări :584


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro