Peste 300 de copii au participat la „Târgul corurilor din Brașov”

oct. 16th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 12 – 14 octombrie 2018, peste 300 de copii au participat la „Târgul corurilor din Brașov” care s-a desfășurat în cadrul Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Timp de trei zile, copiii și tinerii au avut acces gratuit la o serie de ateliere, susținute de către specialiști ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, precum Cezar Verlan și Simona Haideu –  dirijorul secund, respectiv directorul artistic al renumitului ansamblu coral. Evenimentul s-a încheiat prin „Gala Centenar Cantus Mundi Brașov”, care a avut loc pe 14 octombrie, la Sala Patria a Filarmonicii Brașov.

„Târgul corurilor din Brașov” este parte din proiectul Cantus Mundi Brașov, o inițiativă cultural-educativă de intensificare a mișcării corale la nivel local.

Micuții vizitatorii ai „Târgului corurilor din Brașov” au avut ocazia să explice în culori viziunea lor asupra muzicii în cadrul Atelierului de desen. Atelierul de design vestimentar le-a acordat libertatea de a concepe costume de scenă, iar cei care au participat la Atelierul talentelor și-au descoperit noi abilități muzicale. Frecventat a fost și Atelierul de dicție și respirație, dar și Atelierul de muzică, unde participanții au învățat despre istoria muzicii din ultimii 100 de ani și au avut ocazia să interacționeze cu diverse instrumente muzicale de percuție.

În 14 octombrie, „Gala Centenar Cantus Mundi Brașov” a marcat încheierea „Târgului Corurilor din Brașov” și a reunit pe scena Filarmonicii din oraș vocile a peste 300 de copii din corurile rețelei Cantus Mundi. Publicul meloman a umplut sala, dornic să se bucure de momentul muzical dedicat Centenarului Marii Uniri. Invitatul surpriză al evenimentului a fost Corul Mixt de Cameră „Concentus” al Centrului Cultural „Reduta” din Braşov, care a susținut un scurt recital îndelung aplaudat. Gala s-a încheiat cu interpretarea imnului Cantus Mundi de către toți copiii, coordonați de către Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal.

Copiii din Programul Național Cantus Mundi vor mai avea ocazia să se bucure de aprecierea publicului în cadrul concertului exatrordinar de Crăciun susținut de Corul Madrigal, în 16 decembrie, la Filarmonica Brașov. Evenimentul face parte dintr-un turneu național de anvergură pe care renumitul ansamblu coral îl va desfășura în perioada 8 – 20 decembrie, aducând magia sărbătorilor de iarnă pe unele dintre cele mai mari scene din România – București, Brașov, Cluj și Ploiești. Biletele pot fi achiziționate on-line de pe platforma bilete.ro.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Organizator: Programul Național Cantus Mundi cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Județului Brașov

Parteneri: Selgros, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Asociaţia Nevăzătorilor din România,

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Număr de vizualizări :629


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro