Expoziția de ceramică ”MAGIA FORMELOR FLUIDE”, semnată Ernesto Palkó, la Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”

oct. 8th, 2018 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 17:00, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită la deschiderea expoziției de ceramică ”MAGIA FORMELOR FLUIDE”, semnată Ernesto Palkó. Curator: Mădălina Mirea. Evenimentul va avea loc în Cuhnia Palatului Brâncovenesc și va fi prezentat de criticul de artă Doina Mândru. Expoziția, deschisă la galeria Cuhnie, poate fi vizitată în perioada 13 octombrie – 13 noiembrie 2018. Intrarea este liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

”Forma finală a lucrărilor sale poartă pecetea finituljui ca și ființele care sunt născute din pământ, luând forma unor jumătăți sau fragmente de cilindru, asemănătoare prin deformări și neregularități cu măștile arhaice. Astfel, orice siluetă e și o mască și orice mască poate devein siluetă în viziunea lui Palkó Ernest.

Texturi și teme ale artei arhaice comunică în lucrările sale prin volumetrii abstracte, voit deformate, asemănătoare unor scoici uriașe. Prin urmare, ne putem întreba dacă avem de-a face cu un artist modern, care a renunțat la emblemele culturii actuale sau cu un artist arhaic convertit la modernism. Orice răspuns am oferi, rămâne performanța artistică a lui Palkó Ernest de a imagina transformarea limbajului avangardist într-o relicvă cu un misterios potențial insurgent.”- Dr. Dan Breaz, critic și istoric de artă

Număr de vizualizări :772


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro