Diana Răşină & Band, la festivalul „Jazz auf der Wieden“

oct. 18th, 2018 | By | Category: Eveniment

Luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena şi primăria sectorului 4 din Viena organizează un concert susţinut de Diana Răşină & Band alături de Elly Wright, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului. Evenimentul are loc la sediul ICR Viena în cadrul festivalului „Jazz auf der Wieden“.

Grupul de jazz este compus din solista de origine română Diana Răşină, Juan Felipe Pulido la pian (Columbia) şi Jovan Torbica la contrabas (Serbia). Pe scena Institutului Cultural Român de la Viena vor fi prezentate piese de jazz devenite clasice alături de piese nou-aranjate din muzica world, printre care și cântece tradiționale romanești. În acest mod, diferite culturi și genuri muzicale se îmbină prin improvizație, dând naștere unor noi lumi sonore.

Diana Rășină a studiat jazz vocal la Viena, unde a lansat și un proiect cu muzica tradițională romanească. Cântăreața participă de asemenea la diferite proiecte de muzică world și colaborează cu muzicieni din diferite țări, iar pentru dialogul intercultural realizat prin intermediul muzicii, Diana Rășină a primit distincția de Ambasador al Păcii („Ambassador for Peace“) din partea Federației Internaționale a Păcii („Universal Peace Federation“).

„Jazz auf der Wieden“ se desfăşoară în acest an în perioada 15-22 octombrie 2018. Prima ediţie a festivalului de jazz a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Devenind o tradiţie în sectorul 4 din Viena, „Jazz auf der Wieden“ este subvenționat de primărie și  este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care concertează alături de artiştii invitaţi. În cadrul ediţiilor anterioare, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena au participat Ramona Horvath Trio, Petra Acker, Michael Acker şi Ligia Loretta Cvartet.

Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :512


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro