”Joacă ce vezi!”- intervenție culturală în două școli bucureștene

oct. 4th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni,  8 octombrie 2018,  începe proiectul de intervenție culturală realizat de artistele și de artiștii Centrului de Teatru Educațional Replika în două școli din București: Școala Gimnazială Mihai Botez și Școala Gimnazială nr.95. Proiectul o are ca artistă invitată pe Alexandra Bugan (SEREBE). În cadrul intervenției culturale, spațiile școlii vor deveni laboratoare de cercetare și creație, asupra cărora elevele și elevii își vor pune amprenta, reamenajându-le în așa fel încât să devină mai atractive.

Proiectul își propune să transforme școlile în spații care să-i reprezinte pe elevi, care să le stârnească interesul, care să-i facă mai atenți la ce văd și la ce simt în raport cu un anumit loc sau obiect. Spațiile școlii devin astfel cadre ale reveriei, reflecției și reacției celor care intră în fiecare zi în relație cu ele. Dacă elevii și elevele ar putea să intervină în diferite colțuri din școală, cum ar arăta ele?

Fiecare dintre noi a fost la un moment dat elev. Fiecare dintre noi a trecut și probabil trecem zilnic pe lângă planșe, afișe, colaje care sunt expuse pe pereții școlii, promovând drepturile copilului, drepturile animalelor sau îndemnuri de a recicla. Ne dorim ca punând în valoare creativitatea și imaginația elevilor participanți la atelier să activăm performativ/interpretativ aceste valori.

Tema intervenției din acest an este reciclarea.

JOACĂ CE VEZI! continuă intervenția culturală realizată de artistele și artiștii Centrului Replika în 2017, în Școala Gimnazială nr.95, în care au fost imprimate tricouri cu mesaje create de elevi și eleve, și au fost făcute mai vizibile drepturile copilului.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional”.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

Număr de vizualizări :780


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro