spot_img

”Întâlnirile Muzicale Enescu 2018”

Institutul Cultural Român de la Paris, în parteneriat cu Asociaţia Noesis-Enesco şi cu sprijinul SEAM şi al Ambasadei României în Republica Franceză, prezintă cea de-a cincea ediţie a „Întâlnirilor Muzicale Enescu”. Sub egida Întâlnirilor se derulează un festival de muzică franceză şi românească din secolele XX şi XXI, precum şi un concurs internaţional de artă vocală.Ediția din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri şi marchează 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial. În cadrul celei de-a 5-a ediţii a ”Întâlnirilor Muzicale Enescu” vor concerta pianista Dana Ciocârlie, alături de violonistul Nicolas Dautricourt. De asemenea, ediţia de anul acesta sărbătoreşte 40 ani de activitate ai Cvartetului Enescu, care o vor avea ca parteneră pe tânara pianistă Axia Marinescu. Totodată, conform tradiției în cadrul ultimei seri vor fi prezentați publicului laureații Concursului Internațional de Canto Georges Enesco – ediția 2017.

Toți acești extraordinari intepreți își vor reuni talentele pentru a aduce în fața publicului muzica enesciană și a contemporanilor săi și de asemeni, a compozitorilor actuali: Sabin Păutza, Corneliu Gheorghiu, Nicolas Bacri… Ca la fiecare ediție, muzicii i se va asocia arta vizuală prin expoziția foto-documentară istorică „Enescu în timpul Marelui Război”, realizată de Muzeul Național George Enescu și expoziția artistică cu creații ale pictorului Emil Ciocoiu intitulată „George Enescu și muzica”, în viziunea pictorului Emil Ciocoiu. Expozițiile vor avea loc în holul și în Sala Bizantină a Ambasadei Române la Paris.

Concursul internaţional de canto „Georges Enesco” se va desfăşura între 8 şi 12 octombrie 2018, Finala cu public va avea loc în 11 octombrie la celebra sală „Cortot” unde George Enescu a cântat alături de Maurice Ravel, Alfred Cortot şi Pablo Casals, iar Gala Laureaţilor în 12 octombrie la Auditoriumul „Mstislav Rostropovitch” al Conservatorului „Claude Debussy”, Paris.

Rezervare obligatorie online

Program:

11 octombrie 2018, 10:00-16:00

Finala publică a Concursului Internaţional de Canto

78 Rue Cardinet

75017 Paris

Rezervări la https://www.eventbrite.fr/e/inscription-finale-publique-du-concours-international-de-chant-georges-enesco-48334015341

12 octombrie 2018, 19:00

Gala Laureaţilor

Auditoriumul „Mstislav Rostropovitch”, Conservatorul „Claude Debussy”, Paris

222 Rue de Courcelles

75017 Paris

Rezervări la https://www.eventbrite.fr/e/inscription-gala-des-laureats-48332282157

15 octombrie 2018, 20:00

Carte blanche Dana Ciocârlie

cu

NICOLAS DAUTRICOURT, violonist

AURÉLIEN PASCAL, violoncelist

Sala Bizantină a Hôtel de Béhague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

123 rue Saint Dominique, 75007 Paris

Rezervări la https://www.eventbrite.fr/e/inscription-carte-blanche-a-dana-ciocarlie-48333709426

16 octombrie 2018, 20:00

Concert de Muzică de Cameră: CVARTETUL „ENESCU” și pianista AXIA MARINESCU

Sala Bizantină a Hôtel de Béhague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

123 rue Saint Dominique, 75007 Paris

Rezervări la https://www.eventbrite.fr/e/inscription-concert-quatuor-enesco-48333436610

17 octombrie 2018, 20:00

Concert-Spectacol Vocal: „Voix pour la paix”

Laureaţii Concursului Internaţional de Canto 2017, cu participarea excepţională a mezzosopranei Viorica CORTEZ şi a baritonului Jean-Philippe LAFONT

Regie: Ilinca FORTUNA

Sala Bizantină a Hôtel de Béhague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

123 rue Saint Dominique, 75007 Paris

Rezervări la https://www.eventbrite.fr/e/inscription-voix-pour-la-paix-48333852855

15-17 octombrie 2018

Expoziţie de fotografii documentare „George Enescu în timpul marelui război”

Expoziţie de pictură: „George Enescu și muzica” de Emil Ciocoiu

Hôtel de Béhague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa

123 rue Saint Dominique, 75007 Paris

Mai multe informaţii

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508