Premiera spectacolului ”VIAȚA x 3”, la Teatrul de Comedie

sept. 18th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 19.00, la Sala Nouă, Teatrul de Comedie prezintă premiera oficială a spectacolului ”VIAȚA x 3” de Yazmina Reza, traducerea Iulia Lumânare, regia Irina Crăiță-Mândră, scenografia Iulia Popescu.

VIAȚA x 3

Distribuția: Silviu Debu (Henri); Olimpia Melinte (Sonia); Liviu Pintileasa (Hubert); Maria Obretin (Inès).

Durata spectacolului 1h 20 min

Scrisă înainte de Zeul măcelului (2006), titlu devenit celebru prin montarea cinematografică din 2011, semnată de Roman Polanski, piesa Viață x 3, datând din 2000, anunță intriga familială din primul text, cu o ingenioasă punere în triplă perspectivă. Piesa și spectacolul sunt împărțite în trei secțiuni care povestesc aceeași scenă: seara în care la Henri și Sonia vine în vizită, pe nepusă masă, un cuplu prieten. Ca și cum vizita neașteptată nu ar fi fost îndeajuns să tulbure liniștea serii, la aceasta se mai adaugă nouatatea că Henri își publică cercetarea despre materia neagră din Univers un pic cam târziu, precum și dorința fiului lui Henri și al Soniei de a mânca după ce a fost pus la culcare. Ceea ce urmează este un „măcel” familial care scoate la iveală trăsături de caracter și secrete până atunci nici măcar bănuite.

Proiect câștigător la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a, 2017

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Număr de vizualizări :729


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro