Președintele României acordă Înaltul Patronaj celei de-a 26 ediții a Congresului ENCATC de management și politici culturale

sept. 6th, 2018 | By | Category: Postcard

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC)  anunță că Președintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj celei de-a 26-a ediții a Congresului Internațional ENCATC de management și politici culturale. Congresul ENCATC de management cultural și politici culturale se va desfășura în intervalul 26-29 septembrie 2018, la București, în incinta Bibliotecii Naționale a României și a Ministerului Culturii și Identității Naționale. Congresul aduce împreună personalități de renume din sfera culturală din întreaga lume cu scopul de a explora, prin dezbateri culturale, forumuri și sesiuni de cercetare, transformările culturale actuale la nivel global. În prim plan este identitatea europeană și patrimoniul cultural al zilelor noastre în contextul schimbărilor din ultimii 30 de ani.

Congresul ENCATC va găzdui și iniţiativa „Torţa patrimoniului cultural şi religios”, lansată de Future for Religious Heritage (FRH) cu sediul la Bruxelles, în cadrul căreia, alături de INCFC, participă în calitate de partener principal și Institutul Național al Patrimoniului. „Torţa patrimoniului cultural şi religios” îşi propune să contribuie la cunoaşterea, înţelegerea importanţei şi conservarea generosului patrimoniu european religios. Inspirat de torţa olimpică de la Atena, evenimentul este o inițiativă desfășurată în întreaga Europă, la care au fost invitați să participe, rând pe rând, miniștrii ai culturii din statele membre UE, alături de distinşi membri ai comunităţii internaţionale (artişti, oameni de ştiinţă, politicieni, cercetători).

„Ne simțim onorați că acest eveniment, co-organizat de INCFC în premieră în România, a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României. Acest patronaj vorbește despre importanța pe care Președintele României o acordă culturii, profesionalismului și performanței în domeniul managementului cultural și al politicilor culturale internaționale, mai ales acum, în 2018, an cu dublă vibrație pentru România, care celebrează Centenarul Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului Cultural” afirmă conf. univ. dr. Carmen CROITORU, Manager INCFC.

La Bucureşti, iniţiativa „Torţa patrimoniului cultural şi religios” va avea loc în ultima zi a Congresului ENCATC, în data de 28 septembrie 2018. Ceremonia va fi găzduită la Ateneul Român, sub același Înalt Patronaj al Preşedintelui României.

Număr de vizualizări :796


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro