Enrico Bonavera îl aduce pe ”Arlecchino” pe scena Teatrului EXCELSIOR

sept. 25th, 2018 | By | Category: Eveniment

În zilele de 26, 27 și 28 septembrie 2018, ora 19:00, la Sala „Ion Lucian” a Teatrului EXCELSIOR, vor avea loc primele reprezentații ale spectacolului de Commedia dell’Arte ”Arlecchino și pierdutele iubiri”, scris și regizat de Enrico Bonavera, după o canava de Flaminio Scala. Premiera oficială va avea loc în data de 28 septembrie 2018 și va marca deschiderea celei de-a IV-a ediții a Festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST, ce se va desfășura în perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2018.

Spectacolul Arlecchino și pierdutele iubiri a avut ca punct de pornire un workshop de Commedia dell’Arte pe care actorul și regizorul Enrico Bonavera l-a coordonat în luna septembrie a anului trecut la Teatrul EXCELSIOR. Alături de tânăra trupă de actori cu care a lucrat la realizarea spectacolului, Enrico Bonavera propune publicului o experiență intens ludică ce aduce laolaltă ingrediente-cheie ale Commediei dell’ Arte într-o formulă teatrală vivace, plină de mister, situații comice savuroase, momente muzicale și coregrafice surprinzătoare. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar din distribuție fac parte actorii: Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea și Raluca Botez.

Enrico Bonavera i-a fost elev legendarului actor Ferruccio Soleri – renumitul interpret al personajului Arlecchino, pe care l-a jucat timp de mai multe decenii pe scena Piccolo Teatro din Milano și pe care Bonavera l-a preluat de la maestrul său.

„Redescoperirea Commediei dell’Arte – sau a celei pe care ne-o imaginăm noi că ar fi – și repropunerea ei publicului contemporan se naște din necesitatea unui teatru imediat, fizic, care să îi poată vorbi spectatorului într-un mod simplu și amuzant. (…) Dacă personajele și măștile – misterioase și miraculoase obiecte de invenție și convenție scenică – sunt, în mod tradițional, mai mult sau mai puțin aceleași, poveștile și situațiile în care aceștia sunt implicați se schimbă mereu, urmând o artă a transformărilor ce uneori pare infinită. Nouă, în schimb, ne place să le dăm întâlnire vechilor măști nu doar cu obișnuita temă a contrastului în dragoste, ci și cu tematici mereu actuale precum setea de putere, medicina, teama de moarte sau de lumea de dincolo. Teme importante și „cu greutate” pe care încercăm să le abordăm – urmând marea lecția a lui Molière – cu zâmbetul pe buze”, a declarat Enrico Bonavera.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Teatrului Excelsior/ secțiunea Calendar, de pe site-ul https://www.bilet.ro/ și de la casa de bilete a instituției (Strada Academiei, nr. 28).

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro