Conferință dedicată Centenarului Marii Uniri

sept. 18th, 2018 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, de la ora 16:00, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” în colaborare cu Asociația Istoria Artei, vă invită la cea de-a treia conferință dedicată Centenarului Marii Uniri, susținută de istoric de artă dr. Oana Marinache: ”Monumentele comemorative și creatorii lor”. Conferința va fi urmată de prezentarea albumului realizat cu finanțarea Administrației Fondului Cultural Național I/2018: ”Arhitectura neoromânească în slujba Marii Uniri”. Albumul va fi distribuit gratuit tuturor participanților la eveniment, în limita a 50 de exemplare. Evenimentul va avea loc în Salonul „Domnița Bălașa” amplasat la intrarea pe domeniul brâncovenesc, pe partea dreaptă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

INTRARE LIBERĂ!

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2018.

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” Mogoșoaia este o instituție subordonată Primăriei Municipiului București.

Proiectul din 2018 al Asociației Istoria și Editura Istoria Artei și-a propus să scoată la lumină și să prezinte publicului principalele construcții neoromânești realizate de arhitecții Petre Antonescu, Paul Smarandescu, Statie Ciortan, Gheorghe Simotta, Victor Ștephănescu și Cristofi Cerchez. Alegerea acestor nume a fost determinată de impactul pe care l-au avut în arhitectura naţională printr-o carieră lungă şi fructuoasă, prin promovarea unor programe de arhitectură noi (primării, prefecturi, şcoli şi licee, administraţii financiare, spitale, monumente comemorative) în plus faţă de exemplele rezidenţiale din marile centre urbane ale României Mari.

Număr de vizualizări :755


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro