Au început înscrierile pentru Atelierele ”Excelsior – Dans”

sept. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 12-18 noiembrie 2018, copiii și tinerii pasionați de balet, dans sau coregrafie vor avea ocazia să studieze sub îndrumarea renumitului coregraf și regizor Renato Zanella. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior și își propune să le ofere copiilor și tinerilor talentați din România șansa unei experiențe de învățare autentică și deschiderea perspectivelor privind o viitoare carieră în domeniul dansului. Cursurile se vor desfășura zilnic, în perioada menționată, la studioul Dance Planet din București și se vor finaliza cu un spectacol prezentat de cursanții atelierului de dans pe scena Teatrului Excelsior, în cadrul unui eveniment special ce va avea loc în data de 18 noiembrie 2018. Publicul este invitat să descopere universul fascinant al dansului și viziunea lui Renato Zanella asupra artei coregrafice prin intermediul unui dialog moderat de jurnalista Eveline Păuna, însoțit de demonstrații coregrafice.

Anul trecut, la prima ediție a Atelierelor Excelsior Dans, peste 150 de copii și tineri au avut șansa de a studia balet clasic, dans contemporan și jazz dance alături de coregrafi și maeștri de balet de renume internațional, precum Bella Ratchinskaia, Michele Pogliani sau Federica Comello. Cei mai experimentați dintre cursanți au participat la un masterclass susținut de către Renato Zanella. La finalul experienței, 20 de tineri au primit burse de studii și stagii de pregătire în Austria și Italia.

Cu o experiență de peste un deceniu în fruntea companiei de balet a Operei de Stat din Viena și a unui mandat la Opera din Atena, Renato Zanella este un nume important în lumea dansului, creațiile sale coregrafice fiind interpretate cu succes în toată lumea.

„Dansul este o artă specială. Când dansezi poți, realmente, să simți că ajungi până la stele, le culegi și le presari în sufletele celor care te urmăresc. Tinerii români sunt foarte talentați și mă bucur că am avut ocazia să lucrăm împreună”, declara Renato Zanella la finalul masterclass-ului pe care l-a coordonat anul trecut.

Detalii și înscrieri, la tel. 0748 224 817 și la adresa de e-mail eveline.pauna@gmail.com.

Număr de vizualizări :745


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro