„Primul român în cosmos” – expoziție și conferințe

sept. 26th, 2018 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Tehnică a Moldovei organizează, în cadrul Programului CENTENAR o expoziţie şi două conferinţe cu tema: „Primul român în cosmos”. Evenimentele științifice şi culturale de o înaltă ținută academică și diplomatică aduc în prim plan, la ceas aniversar pentru națiunea română, una dintre contribuțiile importante care a marcat istoria contemporană a cuceririi spațiului cosmic.

Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviației românești  o nouă și binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spațial Intercosmos când pentru 7 zile, 20 de ore și 42 de minute inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetățean al spațiului cosmic.

Expoziția de un inedit debordant pune la dispozitia publicului interesat în zilele de 26-28 septembrie, imagini, texte, ilustrații cu referire directă la evenimentele cruciale din viața și activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului  dar și diplomatului român.

Evenimentele se vor desfăşura după următorul program:

  • 27 septembrie, ora 15.00, în holul mare al AŞM – inaugurarea expoziţiei „Dumitru Prunaru – Primul român în cosmos”.
  • 27 septembrie, ora 15.30, Sala Mică a AŞM – conferinţa „Demersuri romanesti in istoria aviatiei si astronauticii” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu
  • 28 septembrie, ora 09.30, centrul TEKWILL al Universitatea Tehnică a Moldovei – conferinţă „Importanța și consecințele știintifice și de dezvoltare a cuceririi spațiului cosmic” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina

Număr de vizualizări :682


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro