„Caravane Django” – „Jazz Manouche” şi CINEACORDEON, noi evenimente semnate Emy Drăgoi la TNB

sept. 6th, 2018 | By | Category: Eveniment

Micro-stagiunea în aer liber din Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti continuă în septembrie cu o serie de concerte surpriză. Vineri 14 şi sâmbătă 15 septembrie 2018, de la ora 20.30, Caravana jazz manouche a lui Emy Drăgoi, artist renumit al acordeonului, poposeşte la TNB.Alături de Emy Drăgoi vor evolua 2 orchestre – Jazz Hot Club România – pe care o cunoaşteţi şi din spectacolele „Magic Naţional”  şi Jazz Hot Club junior (poate mai puţin cunoscută, dar ai cărei membrii, indiferent de vârstă, sunt performeri şi în alte genuri muzicale precum folclor, clasic sau tango).

Concertul „Caravane Django” – Emy Drăgoi – „Jazz Manouche” va avea la TNB un invitat special, francezul Christophe Lartilleux – fondatorul grupului „Latcho Drom” şi creatorul coloanei sonore pentru filmul „Django”.

Aduse din Franţa, ţara în care Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, în care a primit titlul de „Artistul anului 2005”, şi unde i-a descoperit pe iluştrii promotori ai acestui gen muzical – Django Reinhardt şi Stephane Grapelli, piesele prezentate în suita ce le este dedicată, denumită generic „Caravana jazz manouche, dezvăluie un gen muzical de continuă inspiraţie pentru propriile interpretări şi chiar pentru creaţii componistice.

Şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, Caravana jazz manouche beneficiază de participarea actriţelor Aylin Cadîr (14 septembrie) şi Anca Sigartău (15 septembrie), care s-au bucurat în această vară de un real succes la Festivalul de la Nishville, alături de ceilalţi interpreţi ai concertului-spectacol al TNB, „Magic Naţional”.

Amfitrionul spectacolului va fi Ion Caramitru, care a pregătit pentru dumneavoastră propria surpriză artistică.

Alăturarea şi armonizarea unor artişti din generaţii diferite, cu formaţii şi preferinţe muzicale diverse îşi găsesc punctul comun în muzicalitatea şi în atmosfera create de ritmurile de jazz manouche, înnobilate de virtuozitatea celor ce le transmit, cu bucurie evidentă, către public.

CINEACORDEON, un concert-spectacol cu Emy Drăgoi & Medeea Marinescu – de la filmul mut la musical.

Duminică 23 septembrie 2018, la ora 20.00, vă invităm să reveniţi în Sala AMFITEATRU, în compania lui Emy Drăgoi. Solistă în acest spectacol va fi îndrăgita actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, Medeea Marinescu!

Cineacordeon, celălalt proiect al cunoscutului acordeonist Emy Drăgoi inclus în micro stagiunea de la Amfiteatrul TNB, propune publicului, în cadrul unui spectacol complex, o călătorie muzicală începută în epoca filmului mut și a genialului actor Charlie Chaplin, ajungând apoi la partituri din celebre creații cinematografice moderne .

În prima parte a spectacolului, utilizând proiecția primelor scurt metraje mute ale genialului Chaplin, dar și teme muzicale ale aceluiași, Emy Drăgoi improvizează jazz-istic la acordeonul său personalizat, pe ritmul cinematografic al secvențelor care se derulează pe un ecran. Rezultatul este unul plin de emoție, farmec și umor, surprinzând prin consonanța sunet live –„imagine de arhivă” și dând impresia prelungirii peliculei în scenă sau a participării muzicianului la film.

În cea de-a doua parte, lui Emy Drăgoi și acordeonului său li se alătură cunoscuta actriță a Naționalului bucureştean, Medeea Marinescu – unul din „copiii minune” ai filmului românesc, devenită, între timp, una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film din generația ei. Din acest moment cortina se ridică simbolic către lumea muzicii de film și a temelor muzicale purtând semnătura unor compozitori renumiți, de la Charlie Chaplin la Michel Legrand sau Francis Lai. Veți recunoaște acorduri din filmele Casablanca sau Smile, dar și din peliculele românești Pistruiatul sau Maria Mirabela.

Cineacordeon dezvăluie spectatorilor un univers muzical cuceritor, așa cum se întâmplă cu fiecare dintre incursiunile muzicale ce poartă semnătura artistică a interpretului și compozitorului Emy Drăgoi.

Pentru toate aceste concerte ce vor avea loc într-unul din cele mai noi şi îmbietoare spaţii de joc din incinta Naţionalului bucureştean, biletele s-au pus în vânzare la Casa de bilete TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

Număr de vizualizări :677


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro