„100 de ani în 100 de concerte”

sept. 28th, 2018 | By | Category: Eveniment

Prin poezie, muzică clasică, jazz dar și  prin atelierele de artă plastică, construcție de păpuși sau muzică Asociația Neumarkt va sărbători 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. „100 de ani în 100 de concerte” este titlul proiectului pe care Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România îl derulează împreună cu Asociația Neumarkt Events, în perioada 3 octombrie – 1 decembrie 2018, la Tîrgu Mureș.

Miercuri, 3 octombrie 2018, începând cu ora 19.00, la Teatru 74 din Cetatea Medievală Tîrgu Mureș, sunteți invitați pentru un recital de muzică clasică, poezie și proză românească susținut de „Intono Quartet” și actrița Raisa Ané în cadrul proiectului „100 de ani în 100 de concerte” Intrarea este liberă!

​Cvartetul Intono format din Trombitas Marta , Istvan Trombitas, Tifán Edina și Jakabffy Kristof   s-a format în anul 2017 în cadrul Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesorului lect.univ.dr. Traian Boală (membru al Cvartetului Arcadia).

Până în prezent, formația a susținut recitaluri și concerte caritabile în țară și au participat la mai multe festivaluri de muzică de cameră cum ar fi festivalul Brassovia, festivalul IconArts si festivalul Eufonia din Timisoara. În 2018 cvartetul Intono a câstigat premiul întâi alãturi de chitaristul Babtan-Varga Flórián la festivalul international de chitarã Transilvania.

Pe Raisa Ané  o cunoaștem de pe scena Teatrului Național din Tîrgu Mureș dar și din proiectele independente ale Teatrului 74 și Teatrul 3 G. Una dintre cele mai expresive actrițe ale generației sale , Raisa Ané, ne va demonstra în recitalul de la Teatru 74 că poezia și proza românească trebuie să facă parte din alegerile noastre în domeniul culturii

Atelierele din 3 și 4 octombrie 2018 au loc la Teatru 74 între orele 11 .00 și 13.00. Actorii Alis și Cristi Bratu vor construi împreună cu participanții „păpuși- personaje” care au luat parte la Unirea de la 1 decembrie 1918. Atelierele sunt destinate copiilor cu vârsta între 10 și 16 ani. Pentru înscriere vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa neumarktevents@gmail.com cu numele, vârsta și numărul copiilor urmând să vă confirmăm, în cel mai scurt timp, disponibilitatea locului.

Intarea liberă în limita locurilor disponibile.

Locuri disponibile : 25 pentru fiecare zi de atelier.

Organizator :

UCIMR

Proiect co- finanțat de AFCN și Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, România Pozitivă.ro

Parteneri Locali : Asociația Neumarkt Events, Municipiul Tîrgu Mureș, Teatru 74, Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș, Teatrul Ariel, Cotidianul „Zi de Zi”

Număr de vizualizări :857


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro