”Mindsight: noua știință a transformării personale”, de Daniel J. Siegel

sept. 4th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

La editura Herald, în colecția Psihopractica, a apărut volumul ”Mindsight: noua știință a transformării personale”, de Daniel J. Siegel. Traducător: Mugur Butuza.

  • Cum ne dezvoltăm abilitatea de a percepe un gând – nu doar să-l gândim – şi de a şti că acesta este o activitate a minţii noastre, astfel încât să nu ne lăsăm mânați de el?
  • Cum putem fi receptivi la bogăţiile minţii, nu doar reactivi la reflexele ei?
  • Cum ne putem conduce gândurile şi sentimentele, în loc să fim conduşi de ele?
  • Şi cum putem cunoaşte ce este în mintea altora, astfel încât să înţelegem realmente „de unde vin ei”şi să le putem răspunde mai eficient şi cu mai multă compasiune?

Ce s-ar întâmpla dacă am putea scăpa de aceste capcane pentru a trăi o viață mai împlinită, mai bogată și mai fericită? După douăzeci și cinci de ani de studiu clinic, Dr. Daniel J. Siegel, pionier al domeniului numit neurobiologie interpersonală și inovator revoluționar la nivel mondial în integrarea științei creierului în practica psihoterapiei, ne arată o modalitate în care toată lumea poate învăța să-și concentreze atenția asupra universului intern al minții pentru a schimba tiparele și arhitectura creierului.

În cartea Mindsight – Noua știinta a dezvoltării personale, apărută de curând la Editura Herald, Dr. Siegel a sintetizeazat o gamă largă de cercetări științifice cu aplicații în viața de zi cu zi, care ne vor ajuta să înţelegem modul de funcţionare al creierului, și aduce noi abordări care ne ajută să ne stăpânim emoțiile, să ne vindecăm relațiile și să ajungem la potențialul nostru maxim.

„În vieţile noastre individuale, mindsight-ul ne oferă şansa de a explora esenţa subiectivă a ceea ce suntem, de a ne crea o viaţă plină de sens, cu o lume interioară mai bogată şi mai inteligibilă. Cu ajutorul mindsight‑ului, devenim mai capabili să ne echilibrăm emoţiile, atingand un echilibru intern care ne permite să gestionăm mai bine micile şi marile surse de stres ale vieţii. Prin abilitatea noastră de a ne concentra atenţia, mindsight-ul ajută, de asemenea, corpul şi creierul să atingă starea de homeostazie – echilibrul interior, coordonarea şi capacitatea de adaptare, care reprezintă insăşi esența sănătăţii. In sfarşit, observarea minții ne poate imbunătăţi relaţiile cu prietenii, colegii, partenerii şi copiii noștri – şi chiar relaţia cu noi inşine.” – Daniel J. Siegel

La Editura Herald au mai apărut următoarele titluri semnate de autorul Daniel J. Siegel:

Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist în educație și psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiași universități și director executiv al centrului educațional Mindsight Institute. Este un pionier al domeniului de studiu numit neurobiologie interpersonală (The Developing Mind, 1999), un domeniu multidisciplinar la care contribuie stiințe precum: psihologia, antropologia, biologia, științele cognitive, psihopatologia, psihiatria, neurobiologia, lingvistica, matematica, fizica, teoria sistemelor și altele. Sub umbrela neurobiologiei interpersonale, Daniel Siegel a promovat conceptul de „mindsight” (oglindirea minții), o nouă abordare – bazată pe mindfulness – în sănătatea mintală, care are ca idee centrală „integrarea” atât la nivel intrapsihic, cât și interpersonal, în plan psihologic, dar și al bazei neurobiologice. Este unul dintre puținii psihiatrii care au propus o definiție comprehensivă a minții (Mindsight, 2010).

Este tatăl a doi copii trecuți de adolescență și autor al mai multor lucrări celebre adresate părinților și specialiștilor. Dr. Daniel J. Siegel întâlnește frecvent părinți și profesioniști din toată lumea datorită conferințelor și atelierelor pe care le susține.

Detalii:

www.edituraherald.ro/carti/mindsight-noua-stiinta-a-transformarii-personale-detail#.W45keugzbIU

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro