Participarea României, la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

aug. 6th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 6 – 18 august 2018, la Ierusalim, va avea loc ediția a XLIII-a a Târgului Internațional de Arte și Meșteșuguri. Evenimentul, organizat de Primăria din Ierusalim, se va desfășura la Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool” și la Centrul de arte și meșteșuguri „Khutsot Hayotser”. În acest an, în contextul Celebrării Centenarului României Moderne, standul românesc va prezenta lucrări artizanale realizate de meșteri populari din zona Harghitei, inclusiv obiecte de ceramică Corund. Institutul Cultural Român din Tel Aviv susține participarea următorilor artiști populari din România: Laszlo Jozsa, artist ceramist din Corund, în cadrul târgului va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor de olărit și realizare a lucrărilor din ceramică de tip Corund; Marta Jozsa, ornamentist din Corund, în cadrul târgului va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor de ornamentare și pictare a lucrărilor din ceramică de tip Corund; Szabó Károly, director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, va promova turismul cultural din România, va susține prelegeri despre tehnicile și materialele expuse la stand, precum și despre patrimoniul etnografic și cultural al zonei Harghita; Mar Zsuzsanna, artist popular specializat în creația de vitralii, icoane și picturi pe sticlă cu motive specifice zonei Harghita, va realiza demonstrații ad-hoc ale tehnicilor tradiționale de pictură pe sticlă.

Programul de vizitare al târgului:
Duminică – joi, între orele 18:00 – 23:00
Sâmbătă, între orele 21:00 – 24:00

Detalii suplimentare: https://www.artfair-jer.com/copy-of-4
Biletele se achiziționează de la casieria aflată la intrarea în târg.

Activităţi în cadrul târgului:
– expoziţie internaţională de arte și meșteșuguri;
– demonstrații de lucru;
– workshop-uri;
– spectacole de teatru, muzică, dans;
– târg internațional culinar.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare târg de profil din Israel. Anual, târgul reunește circa 200 de artişti şi artizani din Israel şi peste 60 de standuri naţionale, care prezintă obiecte decorative realizate în tehnici din cele mai diverse, de la metode și materiale tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. La ediția 2018 a târgului vor participa următoarele țări: Bolivia, Chile, China, Columbia, Cehia, Ecuador, Etiopia, El Salvador, Nepal, Panama, Peru, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Sri Lanka, Turkmenistan, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Zimbabwe, Germania, Ghana, Guatemala, Ungaria, India, Indonezia, Kenia, Kirghiztan, Mexic.

Număr de vizualizări :723


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro