spot_img

INNERSOUND 2018. Artă în era social media, seară de film mut și trofeele InnerSound

Joi, 30 august 2018, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL 2018 continuă cu performance-ul artistei Barbara Lüneburg – Slices of life – pentru vioară, soundtrack și video, lucrare bazată pe contribuțiile comunității what-ifblog.net, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco.

Pentru Slices of Life, violonista și compozitoarea Barbara Lüneburg a investigat modul în care oamenii pot contribui prin intermediul social media la un proces artistic și felul în care acest lucru se reflectă asupra artei, artistului și colaboratorilor. Imagini, texte și sunet – sunt părți importante ale comunității TransCoding, formată din persoane din Cuba, Spania, Canada, Croația, SUA, Austria, Filipine, Armenia, Rusia, Anglia, Polonia, Bulgaria, Noua Zeelandă, Germania, România și Franța.

Ultima secțiune a lucrării este bazată pe imagini semnate de compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu. O scurta prezentare a intregului concept „TransCoding – From ‘Highbrow Art’ to Participatory Culture” va avea loc la ora 11, la Cinema Elvire Popesco.

De la 20.15, începe Silent Film Night – Finala competiției de scurt metraje mute cu muzică de cameră live de Ansamblul SonoMania: Valentin Ghita – oboi, Mihai Pintenaru – clarinet, Raluca Stratulat – vioară, Tamara Dica – violă, Eugen-Bogdan Popa – violoncel. Dirijor: Simona Strungaru. Director artistic: Diana Rotaru.

În programul competiției pentru trofeul InnerSound:

  • Adrian Moisoiu (RO) – Volsung Saga- Muzica: Simona Strungaru
  • Eduard Fulop (RO) – Grey Area – Muzica: Irina Vesa
  • Andrei Balbarau (RO)  – Adânc și lumină & Flickering – Muzica: Sorin Marinescu
  • Tiberiu Toth (RO) – Perspectiva interumană – Muzica: Cristina Negoiță
  • Vlad C. Dragne / Ștefan Aramă (RO) – Midnight – Muzica: Lucian Zbarcea
  • Irina Marinescu / Ana Maria Irimia (RO) – Paparuda – Muzica: DanDePopescu
  • Nelio Costa (BR) – Space Invader – Muzica: Alexandru Ștefan Murariu
  • Cornel Brad (RO) – 180 – Muzica: Gabriel Mălăncioiu

Juriul Competiției de film mut și muzică de cameră este format din Andrei Ujică, Claudiu Mitcu, Cătălin Cristuțiu, Ana Drăghici și Ana Giurgiu-Bondue.

Publicul este invitat să voteze filmul și compozițiile muzicale preferate. Premiul de popularitate este dedicat de două ediții memoriei Teodorei Maftei și îi poartă numele. Pe data de 1 septembrie, juriul va acorda trofeele InnerSound pentru cea mai bună producție de film și muzică și tot atunci vor fi aflați câștigătorii premiului „Teodora Maftei”.

Mai multe despre festivalul cu numărul 5 găsiți și în video-ul de prezentare – https://youtu.be/s5Q4_SqipIw.

Până sâmbătă, 1 septembrie, vor urca pe scena Innersound 65 de artiști din Norvegia, Olanda, Danemarca, Islanda, Franța, Austria, Brazilia și din România vor susține performance-uri la singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI ÎL GĂSIȚI AICI: http://www.innersound.ro/program/
Biletele s-au pus în vânzare pe eventbook.ro și se pot de asemenea achiziționa la intrarea în sălile de concert.

Organizatorii InnerSound New Arts Festival sunt Asociația Art&Co și Asociația OPUS.

#cofinantatdeAFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Parteneri Principali: Institutul Francez din București, Institutul Cultural Român, BCR, Muzeul  Național al Literaturii Române, UCIMR, SACEM

Parteneri: Galateca, UNMB, Apollo 111, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Gitana Winery, Wearebasca, Star Management, Alldeco, UnderSound, ZOLI TOTH Project
Partener de Mobilitate: GetPony

Parteneri Media Principali: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România,   Libertatea, Telekom Electronic Beats

Parteneri Media: DOR, Cimro.ro, Liternet.ro, Modernism.ro, Sâmbăta Sonoră,  Igloo Media, Feeder.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508