Ediția a VIII-a a concursului de debut în poezie ”Max Blecher”

aug. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Casa de Editură ”Max Blecher” organizează a VIII-a ediție a concursului anual de debut, continuând inițiativa pornită în 2011, al cărei scop este descoperirea și publicarea unor autori valoroși nedebutați în volum. Un concurs deschis poeților care nu au publicat editorial, câștigătorul fiind ales de către cei trei membri ai juriului. La fel ca în anii trecuți, condiția principală de participare este să nu fi debutat în volum. Nu există limită de vârstă pentru înscriere. Premiul constă în publicarea manuscrisului câștigător și lansarea cărții la târgul de carte Gaudeamus (noiembrie 2018). Data limită de trimitere este 1 octombrie 2018. Juriul concursului de debut ”Max Blecher” este alcătuit din: Moni Stănilă, Cosmin Ciotloş și Claudiu Komartin.

Adresa de e-mail la care manuscrisele vor fi înscrise este:
debutmaxblecher@gmail.com.
Este obligatoriu ca fiecare manuscris să aibă o întindere suficientă pentru a constitui, de sine stătător, un volum tipărit. Nu există condiții în ce privește fontul ales pentru paginare sau formatul fișierului. Acele manuscrise care nu conțin diacritice vor fi eliminate din concurs.
www.maxblecher.ro

Câștigătorii edițiilor anterioare:

2011:

Matei Hutopila, copci
(Premiul Societății Scriitorilor Bucovineni)
2012:

Anatol Grosu, epistola din filipeni
(Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut)
2013:

Florentin Popa, Trips, heroes & love songs
(Premiul „Iustin Panța” pentru debut)
2014:

Ștefan Ivas, mila schimbă gustul cărnii
(Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut)
2016:

Ciprian Popescu, Mile End
(Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut)
2017:

Dan Dediu, 4,5 litri de sânge, miliardar

Număr de vizualizări :1239


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro