”Toți K1 pentru România”, pe scena Festivalului Cerbul de Aur

aug. 30th, 2018 | By | Category: Postcard

Spectacolul ”Toți K1 pentru România” va fi prezentat duminică, 2 septembrie 2018, de la ora 20:30, în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”, primul și cel mai amplu eveniment de interpretare muzicală din România. Aflat la ediția jubiliară în plin An Centenar al Marii Uniri, Festivalul va avea anul acesta un format special, ce va include, în premieră, o seară dedicată foclorului românesc, care se va încheia cu recitalul Toți K1 pentru România. Spectacolul se va desfășura pe scena uriașă amplasată în Piața Sfatului din Brașov și este realizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Televiziunea Română, Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Județean Brașov. Evenimentul va putea fi urmărit live pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, duminică, 2 septembrie, de la ora 20:30.

Conceput ca un proiect de evocare istorică, Toți K1 pentru România este singurul spectacol-turneu organizat cu preilejul Centenarului Marii Uniri. Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Proiect K1, Daniel Lazăr și grupul „Crai Nou”, alături de actorii Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și Sorin Francu, aduc istoria și cântecul popular aproape de publicul de astăzi, într-un spectacol menit să promoveze valorile culturii tradiționale românești.

Spectacolul susținut de artiștii din cadrul proiectului Toți K1 pentru România va încheia, astfel, ediția semicentenară a prestigiosului Cerb de Aur, completând totodată seria manifestărilor speciale dedicate Centenarului Marii Uniri. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe website-ul www.totik1.ro.

Biletele pot fi achiziționate pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/cerbul-de-aur-2018-brasov-piata-sfatului-1065094/performance.html.

Declarații ale câtorva dintre artiștii Toți K1 pentru România:

Nicolae Furdui Iancu: „M-am alăturat cu drag proiectului Toți K1 pentru România fiindcă sunt convins că fiorul patriotic al cântecelor noastre trebuie dus mai departe. Eu le-am cântat așa cum le-am moștenit de la bunicii mei și le-am ținut vii în sufletele românilor. Generația de azi le-a preluat și le duce mai departe în ritmurile ei. Așa ele vor trăi și îi vor însufleți mai departe pe români”.

Paula Seling: „La mine acasă, în Maramureș, toti bătrânii cântau și vorbeau cu evlavie despre unire. Am înțeles din povestirile lor cât de mult au suferit ca supuși ai străinilor și cât de mult au dorit ca frații din Moldova și cei din Țara Românească să trăiască laolaltă și să se numească toți români. Cânt cu bucurie în acest proiect căci simt vibrația și energia dragostei de țară și de neam”.

Proiect K1: „Noi suntem suflete de haiduci. Ne-am născut să ne iubim patria și pe români. Noi nu putem fără România. Să fim Toți K1 pentru România și împreună să fim ce-am fost și mai mult decât atât!”

Număr de vizualizări :1047


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro