”Băile Culturale Herculane”, un spațiu mitic care merită o viață nouă

aug. 10th, 2018 | By | Category: Eveniment

În perioada 27 august — 2 septembrie 2018, proiectul „Băile Culturale Herculane” va relansa celebra staţiune. “Băile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitați megafaini din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film, alături de care vom reactiva un spațiu mitic pe care dorim să-l ridicăm până la includerea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO, așa cum merită să fie recunoscut. „Băile Culturale Herculane” oferă picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu; ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin; jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu; proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul; tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie.

”Iar după toate astea ce rămâne?

Punem un picior în pragul degradării culturale și sociale

Atragem atenția asupra situației dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane

Reactivăm spații publice în așteptare cu picturi murale și intervenții care vor repune Băile Herculane pe hărțile culturale de azi

Hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric și într-un spațiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda Împăratul Traian în ele (ba unii zic că și Hercule însuși)

De ce? Fiindcă merită să revitalizăm comorile uitate ale României

Cum? Prin intervenții artistice elegante și atente față de comunitatea locală

Ce? Un eveniment cultural de o săptămână plin de energie, culoare și… băi

Când? 27 august – 2 septembrie

Unde? Băile Herculane (județul Caraș-Severin)

Cine? Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA), Asociația Locus, Asociația Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane; proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*”, transmit organizatorii printr-un comunicat de presă.

Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA) desfășoară activități culturale, artistice, sociale și educative prin promovarea artelor cu mijloace interdisciplinare.

Asociația Locus are ca scop cercetarea, salvarea și promovarea patrimoniului cultural, arhitectural și natural din România. Herculane Project este una dintre inițiativele lor cele mai de succes.

Asociația Launloc (Cluj) elaborează și promovează arta & cultura urbană în toate formele acesteia.

Cinemobilul este un cinematograf mobil care străbate România, proiectând filme în comunități defavorizate.

Susținător: Transilvania Film

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Reșița, Agerpres, Scena9, IQads, Revista Sinteza, Igloo, Banchiza Urbană, Revista Zeppelin, Capital Cultural, Sub25, Ziarul Metropolis, Cultartes

Număr de vizualizări :562


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro