Protocol de colaborare între Academia Română și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

iul. 3rd, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 4 iulie 2018, ora 15.00, Academia Română și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni vor semna un Protocol de colaborare între cele două instituții. Documentul va fi semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și doamna Natalia Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni. Evenimentul va avea loc la sediul Academiei Române, Clubul Academicienilor, în prezența presei. Vor participa vicepreședinți ai Academiei Române, academicieni, personalități de marcă ale culturii românești, reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Prin acest Protocol de Colaborare, Academia Română și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni își propun intensificarea demersurilor comune pentru întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor României, în scopul păstrării, dezvoltării și exprimării identității lor etnice, lingvistice, culturale și religioase.

Număr de vizualizări :742


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro